Wijn door de brievenbus

Je kunt tegenwoordig voor allerlei producten abonnementen afsluiten: eten, kleding, bloemen, kunst, noem maar op. Ook je wijntje kun je thuis laten bezorgen. Grote uitdaging daarbij is uiteraard het transport. Een goede fles wijn wil je niet in scherven terugvinden in de doos. Bovendien moet je thuis zijn om hem te ontvangen of je moet hopen dat je buren hem niet inmiddels geproefd hebben. Het Engelse Garcon Winers meent daar een oplossing voor te hebben: de eerste wijnfles die door de brievenbus past.

De mensen achter de Engelse start-up hebben een fles van “glass-like” plastic ontwikkeld. Wat dat precies is, is wat vaag, maar het zorgt wel voor een verpakking van het druivensap die bestand is tegen stoten en van een formaat dat door de brievenbus past. En dus ook een val op deurmat overleeft. Dat is nog eens lekker thuiskomen: een flesje wijn tussen de blauwe enveloppen en reclamefolders!

Nu zit wijn niet voor niks in een glazen fles, dus het is nog even afwachten wat het met de kwaliteit doet, maar we hebben ook jarenlang de kurk heilig verklaard, terwijl de draaidop ook bij prima wijnen inmiddels zijn intrede heeft gedaan. Kortom, die markt kan best wat veranderingen aan.

Bijkomend voordeel is dat de flessen makkelijker op te bergen zijn. Dankzij het formaat passen ze netjes op een plankje naast elkaar. Helaas nog niet beschikbaar in Nederland, maar zodra het zover is, gaan we het zeker testen.garcon-wines-3garcon-wines1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:  Hoe je áltijd het lekkerste kopje koffie drinkt – zowel thuis als op werk

 

 

Foto credits: Garcon Wines

 

0 comments on “Wijn door de brievenbus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *