Trend: knutselen voor volwassenen

by Imke Walenberg

Waarschijnlijk is het al een tijdje geleden dat je een schaar, lijm en potloden hebt aangeraakt. Laten we zeggen, tijdens de handenarbeid-les op de basisschool? Heerlijk ongegeneerd met je handen aan de slag, verstand op nul. Mooie is dat momenteel een trend gaande is wat die tijd doet herleven. Oftwel: knutselen voor volwassenen.

Niet alleen zien we dit in de ambachtelijk merken die steeds meer oppoppen. Denk bijvoorbeeld aan de handgebreide items van Granny’s Finest. Maar we zien het ook in het aanbod van workshops die je als volwassenen kan volgen en zelfmaak-producten voor thuis. Een paar van die knutselconcepten voor thuis op een rij:

– Vouwen
Op de website Mr. Printables vind je gratis patronen. Druk deze af op kartonpapier en vouw ze vervolgens tot allerlei geometrische creaties, van fruit tot vrolijke ijsco’s. Ook de recycle items om zelf te maken zijn erg tof.

– Interieur breien
De tijd dat er alleen kleding werd gebreid, is allang voorbij. Zo is het voortaan ook heel gewoon om te ‘interieur breien’. Een mooi kussen, een wandkleed, een hoes voor een vaas, en ga zo maar door. Vaak zijn de patronen voor zoiets heel simpel en de benodigden kan je eenvoudig online bestellen bij bijvoorbeeld Rijstextiles.

– Textiel bewerken
Niets leuker dan een uniek kledingstuk te dragen. Tegenwoordig kan je heel eenvoudig zelf je kleding customizen door de handige tools die daarvoor op de markt zijn. Applicaties, stempels, je kan het allemaal kopen en er thuis mee aan de slag gaan. Dat maakt dat H&M shirt toch net wat origineler!

Lees ook:  4 x stoere kinderschoenen trends van aankomend seizoen

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy