Knutselen voor volwassenen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Trend: knutselen voor volwassenen

Waarschijnlijk is het al een tijdje geleden dat je een schaar, lijm en potloden hebt aangeraakt. Laten we zeggen, tijdens de handenarbeid-les op de basisschool? Heerlijk ongegeneerd met je handen aan de slag, verstand op nul. Mooie is dat momenteel een trend gaande is wat die tijd doet herleven. Oftwel: knutselen voor volwassenen.

Niet alleen zien we dit in de ambachtelijk merken die steeds meer oppoppen. Denk bijvoorbeeld aan de handgebreide items van Granny’s Finest. Maar we zien het ook in het aanbod van workshops die je als volwassenen kan volgen en zelfmaak-producten voor thuis. Een paar van die knutselconcepten voor thuis op een rij:

– Vouwen
Op de website Mr. Printables vind je gratis patronen. Druk deze af op kartonpapier en vouw ze vervolgens tot allerlei geometrische creaties, van fruit tot vrolijke ijsco’s. Ook de recycle items om zelf te maken zijn erg tof.

– Interieur breien
De tijd dat er alleen kleding werd gebreid, is allang voorbij. Zo is het voortaan ook heel gewoon om te ‘interieur breien’. Een mooi kussen, een wandkleed, een hoes voor een vaas, en ga zo maar door. Vaak zijn de patronen voor zoiets heel simpel en de benodigden kan je eenvoudig online bestellen bij bijvoorbeeld Rijstextiles.

– Textiel bewerken
Niets leuker dan een uniek kledingstuk te dragen. Tegenwoordig kan je heel eenvoudig zelf je kleding customizen door de handige tools die daarvoor op de markt zijn. Applicaties, stempels, je kan het allemaal kopen en er thuis mee aan de slag gaan. Dat maakt dat H&M shirt toch net wat origineler!

Lees ook:  Dit zijn dé bloemen- en plantentrends van 2018
Categories Gadgets

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Trend: knutselen voor volwassenen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *