Tips voor een duurzaam interieur

by Imke Walenberg

Met z’n allen worden we steeds duurzamer. Bewust leven is niet zomaar een trend, maar iets wat we ons ook echt moeten aanmeten voor het behoud van onze planeet. Een duurzaam interieur hoort daar zeker ook bij. Maar hoe doe je dat?

1) Materiaalkeuze
Natuurlijk kan je niet in één keer je hele interieur op de schop doen. Echter kan je wel bij de aankoop van nieuwe meubels letten op het soort materiaal dat gebruikt is. Belangrijk is om te checken of het het zogenaamde FSC keurmerk draagt. FSC is een keurmerk voor verantwoord bosbeheer en het hout met een FSC-logo is geproduceerd volgens strenge regels voor bescherming van de natuur. Daarnaast is het raadzaam om te kiezen voor natuurlijke materialen als katoen en vilt. Niet alleen zijn dit pure materialen ook staat het super mooi in je huis.

2) Upcycling
Met upcycling geef je oude meubels een nieuw leven. Het is een term die met name de laatste jaren steeds populairder is geworden. Eerder hebben we op onze website al mooie voorbeelden gegeven van allerlei upcycle-initiatieven.

3) Lichtgebruik
Gelukkig zijn de ouderwetse niet energiezuinige gloeilampen alweer een tijdje vervangen voor spaarlampen en/of LED verlichting. Wist je dat je tot 80% kan besparen op energie door voor een spaarlamp te kiezen? Dat is bepaald niet weinig en zeker iets om rekening mee te houden in je interieur. Er zijn zelfs spaarlampen die dimbaar zijn.

Meer weten over een duurzame lifestyle? Neem dan vooral ook eens een kijkje op de website www.duurzaamthuis.nl, die bomvol tips staat omtrent duurzaam leven.

Lees ook:  Jouw planten altijd de perfecte hoeveelheid water geven

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy