duurzaam interieur - daily cappuccino - lifestyle blog

Tips voor een duurzaam interieur

Met z’n allen worden we steeds duurzamer. Bewust leven is niet zomaar een trend, maar iets wat we ons ook echt moeten aanmeten voor het behoud van onze planeet. Een duurzaam interieur hoort daar zeker ook bij. Maar hoe doe je dat?

1) Materiaalkeuze
Natuurlijk kan je niet in één keer je hele interieur op de schop doen. Echter kan je wel bij de aankoop van nieuwe meubels letten op het soort materiaal dat gebruikt is. Belangrijk is om te checken of het het zogenaamde FSC keurmerk draagt. FSC is een keurmerk voor verantwoord bosbeheer en het hout met een FSC-logo is geproduceerd volgens strenge regels voor bescherming van de natuur. Daarnaast is het raadzaam om te kiezen voor natuurlijke materialen als katoen en vilt. Niet alleen zijn dit pure materialen ook staat het super mooi in je huis.

2) Upcycling
Met upcycling geef je oude meubels een nieuw leven. Het is een term die met name de laatste jaren steeds populairder is geworden. Eerder hebben we op onze website al mooie voorbeelden gegeven van allerlei upcycle-initiatieven.

3) Lichtgebruik
Gelukkig zijn de ouderwetse niet energiezuinige gloeilampen alweer een tijdje vervangen voor spaarlampen en/of LED verlichting. Wist je dat je tot 80% kan besparen op energie door voor een spaarlamp te kiezen? Dat is bepaald niet weinig en zeker iets om rekening mee te houden in je interieur. Er zijn zelfs spaarlampen die dimbaar zijn.

Meer weten over een duurzame lifestyle? Neem dan vooral ook eens een kijkje op de website www.duurzaamthuis.nl, die bomvol tips staat omtrent duurzaam leven.

Lees ook:  Waar moet je op letten bij het kopen van een smart LED lamp?
Categories Interior

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “Tips voor een duurzaam interieur

  1. Imke,

    Zeer interessante ideeën! Vooral vind ik een tip met LED verlichting leuk en het idee met spaarlampen lijkt me wel origineel. Straks ga ik mijn huis verbouwen en een nieuwe interieur hoort erbij daarom ben ik nu op zoek naar verschillende ideeën en ook wil ik dat mijn hernieuwd huis zo duurzaam mogelijk zal zijn.

    P. S. Natuurlijk zal ik natuurlijke materialen gebruiken ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *