Niets lekkerder dan een goede, smakelijke klodder ketchup bij je worstenbroodje, tosti, bbq-worstje of andersoortige snack. En als die ketchup ook nog eens duurzaam én eerlijk is, dan smaakt die nog net wat lekkerder! Precies daarvoor moet je zijn bij The Ketchup Project.
The Ketchup Project gaat namelijk verspilling van mooie tomaten tegen. Omdat verse tomaten niet lang houdbaar zijn, wordt maarliefst 40% van de Keniaanse tomatenoogst weggegooid. Hartstikke zonde. Daarnaast lopen de Keniaanse boeren een groot deel van hun inkomsten mis. In samenwerking met de boeren werd daarom het plan bedacht om tomaten te drogen en er ketchup van te maken, waardoor de tomaten langer houdbaar zijn. Zodoende was The Ketchup Project geboren.
Naast het duurzame en eerlijke karakter kent de ketchup nog een pluspunt: het bevat ruim 30% minder toegevoegde suikers. Er zitten enkel en alleen pure ingrediënten in (véél tomaat en ook specerijen, jaggery en azijn). Sterrenkok Mohsine Korich heeft zelfs meegewerkt aan het perfecte recept voor de ketchup.
Zelf kopen/proeven? Dat kan inmiddels al bij meerdere hot spots in Amsterdam, Wezep en Eindhoven. Maar je kan de ketchup (gelukkig) ook online kopen. Yum!