Infiniti Q30 AntiChic - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Rijtest Infiniti Q30 AntiChic

Infinitie gooit het over de vrouwelijke boeg. In samenwerking met tassenlabel AntiChic tovert Infiniti een gewaagde versie van de Q30 op de markt.

Infiniti wie? Nog steeds is het premium label van Nissan relatief onbekend bij velen. Zonde. De Infiniti Q30 is namelijk een interessant alternatief voor een Duitser, denk bijvoorbeeld aan de Mercedes-Benz GLA of BMW X1. Hij ziet er gelikt, gestroomlijnd en gespierd uit met zijn ronde bundels aan de zijkant. Daarnaast is de matzwarte AntiChic Edition onmogelijk over het hoofd te zien met zijn opvallende rode sideskirts.

Infiniti Q30 AntiChic

Als premium automerk van Nissan zou je misschien denken dat de Q30 een ge-upgrade versie is van een Nissan Juke. Juist niet. De Infiniti Q30 is onderhuids een kopie van de Mercedes-Benz A-Klasse. Carrosserie, motor, interieur en technische snufjes deelt hij met de kleinste Mercedes. Het comfort is echt indrukwekkend, a smooth rider die weldadig is geveerd, ondanks zijn sportieve afstelling van het onderstel. En stil, dat is hij ook. Ik rij in de 1.6l benzinemotor met theoretisch 122 pk. Echter, de Q30 die ik test is getuned, hebben ze wat extra pit gegeven, tot ongeveer 150 pk.

Infiniti Q30 AntiChic
Infiniti Q30 AntiChicDe ‘hand’ van het tassenlabel AntiChic zie je ook duidelijk terug in het interieur. De zetels hebben een zwarte slangenprint en dezelfde leren details vinden we terug in het dashboard, het portier en de bovenzijde van de hoedenplank. Een opvallend zilveren roggenprint is te zien in de middenconsole en aan de onderzijde van de hoedenplank. Het metallic rood van de side skirts komt daarnaast opvallend terug in de cockpit. Verder vind je er nog opvallende AntiChic clutch die je aan je zonneklepje kan vastmaken én meenemen naar een feestje.

Lees ook:  How to: je eigen droomauto ontwerpen bij Mazda!

Infiniti Q30 AntiChicInfiniti Q30 AntiChic - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogDe Infiniti Q30 staat afgerond vanaf 30.000 euro in de showroom en doet 22% in de bijtelling (2017). De meerprijs voor een op maat gemaakte AntiChic Edition komt neer op ongeveer 5000 euro extra. Je hebt de keuze uit zowel lichte als zwaardere benzine- en dieselmotoren en allerhande uitvoeringen met automaat of handgeschakeld.

0 comments on “Rijtest Infiniti Q30 AntiChic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *