Happy Oyster Hour, een heus oesterfestijn

by Jorn Rohde

Een avondje oesters en gin tonics? Tuurlijk zitten we daar op te wachten. In de wijnbar van East57, een nieuw horeca concept bij station Amstel, vindt elke eerste vrijdag van de maand een heus oesterfestijn plaats. Bij Happy Oyster Hour kan je genieten van oesters voor een eurootje en dat moet je echt een keer doen! De oesters zijn vers, worden mooi geserveerd en zijn dus helemaal niet duur. Het enige waar je voor uit moet kijken is dat je er niet teveel besteld en ze niet meer op kan. Wij combineerden ze met een emmertje vol verrukkelijke scampi’s in knoflook.

Happy Oyster Hour - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Maar de avond draaide natuurlijk niet alleen om de oesters. De gin tonics waren misschien zelfs nog belangrijker. The Isle of Harris Gin en East Imperial tonic hadden hun krachten gebundeld om de verrukkelijkste GT’s te verzorgen. De keus bestond uit drie verschillende mixen, waarvan er zelfs een was met boerenkool!

Nu hebben wij de laatste jaren heel veel nieuwe gin merken uit de grond zien poppen en is het ook niet langer alleen de Royal Club gin die overal geschonken wordt, maar toch zien beide merken veel kansen om hét go-to merk te worden.

Happy Oyster Hour - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Isle of Harris Gin komt van het gelijknamige Schotse eiland en bezit de special trade dat ie “infused is with sugar kelp”, oftewel een zeewier soort die het een heerlijke smaak geeft. Niet alleen de gin is van top quality, ook de fles is echt een eye-catcher. Het gedraaide glas met de lichtblauwe, zee-achtige, look staat niet alleen cool in een toffe cocktailbar. Geef ‘m een plek in je huis en je hebt een nieuwe aandachtstrekker erbij. Ook als je deze, niet verrassend, heel snel opgedronken hebt.

Lees ook:  Bar Spark in Den Haag: no-nonsense lunchen in stijl

Happy Oyster Hour - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogHappy Oyster Hour - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Wat je waarschijnlijk niet wist is dat tonic in het begin van de 19e eeuw een drankje was dat Britse militairen, gestationeerd in India, hielp om malaria te voorkomen. Later is hier gin aan toegevoegd om de bittere smaak te verbloemen. De smaak van tonic is de afgelopen jaren echter ontzettend veranderd, zoet citroenachtig, en daardoor werden de mannen van East Imperial getriggerd om weer vanaf de bron te beginnen. Tonic zoals tonic hoort te zijn. Want zoals ze zelf zeggen “Onder een Austin Martin leg je ook geen banden van slechte kwaliteit”.

Splendid GT’s en oesters… dat doen we vaker!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy