De 5 Koffietrends voor 2017

1) Cold Brew
Cold brew koffie wordt gebrouwen zonder dat het water wordt verhit. De koffie wordt juist in koud water geweekt. De smaak die daardoor ontstaat is een stuk minder bitter. Straks zitten we allemaal dus niet meer met ons dagelijkse, warme bakkie koffie aan de eettafel (check de mooiste overigens op Tabledusud.nl) maar met een koud bakkie pleur!

2) Honing in je koffie
Op de afgelopen Horecava werden wij blij van ons bezoek een het zogenaamd ‘Honinglab’. Een samenwerking van Kolibri, CoffeeLab, Melvita en Van Oordt. In dit lab lieten ze zien dat honing een perfecte smaakcomponent is voor in je koffie. Nee, je moet het niet zien als vervanger van de suiker, maar juist als een betere smaakmaker. Honing is namelijk krachtiger van smaak dan geraffineerde suiker én er is dus minder van nodig.

Koffietrends - Honinglab - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

3) Plantaardige melk
Amandelmelk, havermelk, sojamelk, kokosmelk, Quinoamelk… Slechts wat voorbeelden van soorten alternatieven voor koemelk om je cappuccino of latte mee te bereiden. Waar het een paar jaar geleden nog ‘raar’ was om een soja latte te vragen, is dit nu hartstikke gangbaar. En bovenal hartstikke healthy! Dus voortaan kun je gewoon kokosmelk in je melkopschuimer gooien!

4) Foodpairing
Het is vrij vanzelfsprekend om bij een kop koffie een stuk appeltaart te nemen. Vooral in Nederland. Maar waarom altijd voor zoet kiezen? Bij de moderne koffiesmaken passen juist hartige en (fris)zure gerechtjes. Probeer dus te experimenteren en je smaakpapillen te kietelen.

5) Speciaal water
Het ene water is het andere niet. We zien dat barista’s steeds vaker kiezen voor ‘speciaal’ water. Met speciaal geinstalleerde waterfilters in de koffiebars moet de koffie net weer dat extra beetje smaakverbetering krijgen.

Lees ook:  Whisky drinken én waarderen kun je leren (onze tip: begin met de Schotse whisky Fettercairn 12yo)
Categories Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “De 5 Koffietrends voor 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *