De 5 Koffietrends voor 2017

by Imke Walenberg

1) Cold Brew
Cold brew koffie wordt gebrouwen zonder dat het water wordt verhit. De koffie wordt juist in koud water geweekt. De smaak die daardoor ontstaat is een stuk minder bitter. Straks zitten we allemaal dus niet meer met ons dagelijkse, warme bakkie koffie aan de eettafel (check de mooiste overigens op Tabledusud.nl) maar met een koud bakkie pleur!

2) Honing in je koffie
Op de afgelopen Horecava werden wij blij van ons bezoek een het zogenaamd ‘Honinglab’. Een samenwerking van Kolibri, CoffeeLab, Melvita en Van Oordt. In dit lab lieten ze zien dat honing een perfecte smaakcomponent is voor in je koffie. Nee, je moet het niet zien als vervanger van de suiker, maar juist als een betere smaakmaker. Honing is namelijk krachtiger van smaak dan geraffineerde suiker én er is dus minder van nodig.

Koffietrends - Honinglab - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

3) Plantaardige melk
Amandelmelk, havermelk, sojamelk, kokosmelk, Quinoamelk… Slechts wat voorbeelden van soorten alternatieven voor koemelk om je cappuccino of latte mee te bereiden. Waar het een paar jaar geleden nog ‘raar’ was om een soja latte te vragen, is dit nu hartstikke gangbaar. En bovenal hartstikke healthy! Dus voortaan kun je gewoon kokosmelk in je melkopschuimer gooien!

4) Foodpairing
Het is vrij vanzelfsprekend om bij een kop koffie een stuk appeltaart te nemen. Vooral in Nederland. Maar waarom altijd voor zoet kiezen? Bij de moderne koffiesmaken passen juist hartige en (fris)zure gerechtjes. Probeer dus te experimenteren en je smaakpapillen te kietelen.

5) Speciaal water
Het ene water is het andere niet. We zien dat barista’s steeds vaker kiezen voor ‘speciaal’ water. Met speciaal geinstalleerde waterfilters in de koffiebars moet de koffie net weer dat extra beetje smaakverbetering krijgen.

Lees ook:  4 x tips hoe je zorgt dat je thuiskantoor opgeruimd blijft

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy