Hemelwater, bier gebrouwen van regenwater - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Bier gebrouwen van regenwater

Bier gebrouwen van regenwater? Kan dat? Jazeker! Door de klimaatverandering regent het steeds vaker en harder. Amsterdam kan deze hoeveelheid water niet aan, waardoor er wateroverlast ontstaat. Het lokale initiatief Hemelswater heeft als missie mensen bewust te maken van dit probleem en wil op een efficiënte en leuke manier een oplossing bieden hiervoor. En zo ontstond het idee voor Hemelswater…

Hemelwater, bier gebrouwen van regenwater - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hemelswater is een speciaalbier gemaakt van regenwater dat is opgevangen op verschillende plekken in Amsterdam, zoals bij het hippe Volkshotel. Hemelswater (een initiatief van mediaLAB Amsterdam, de Amsterdam Knowledge Mile, Brouwerij de Prael en Amsterdam Rainproof) wil mensen bewust maken van het probleem omtrent de regenval en hun stimuleren om zelf het probleem te verhelpen middels ondernemen. Zo kan men een bijdrage leveren aan een Rainproof Amsterdam. Het streven van Hemelswater is om het brouwproces zo lokaal mogelijk uit te voeren, ingrediënten zo lokaal mogelijk te winnen en de kosten zo efficiënt mogelijk te houden.

Het eerste product van Hemelswater, een bitterblond bier genaamd CODE BLOND is nu te koop. Hemelswater streeft ernaar de huidige productie van elke twee weken 3000 flesjes te verhogen. Ook zijn er plannen om in de toekomst het assortiment uitbreiden met meer duurzame speciaal bieren. Ook is Hemelswater in gesprek het concept niet alleen in Amsterdam, maar ook in andere Nederlandse steden uit te voeren bij lokale brouwerijen. Behalve speciaalbieren vindt binnenkort ook de lancering plaats van een gin-tonic gemaakt van Amsterdams regenwater. En alsof dat nog niet genoeg is, werd het idee aan het einde van het vorige jaar ook nog beloond met de ASN Wereldprijs in de categorie ‘duurzame energie, natuur en milieu’. Iedereen aan dit  “Hemelse water” binnenkort dus!

Lees ook:  Een eigen, kant en klaar (mini) voedselbos in je tuin

Hemelwater, bier gebrouwen van regenwater - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Categories Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Bier gebrouwen van regenwater

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *