Bier gebrouwen van regenwater

by Imke Walenberg

Bier gebrouwen van regenwater? Kan dat? Jazeker! Door de klimaatverandering regent het steeds vaker en harder. Amsterdam kan deze hoeveelheid water niet aan, waardoor er wateroverlast ontstaat. Het lokale initiatief Hemelswater heeft als missie mensen bewust te maken van dit probleem en wil op een efficiënte en leuke manier een oplossing bieden hiervoor. En zo ontstond het idee voor Hemelswater…

Hemelwater, bier gebrouwen van regenwater - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hemelswater is een speciaalbier gemaakt van regenwater dat is opgevangen op verschillende plekken in Amsterdam, zoals bij het hippe Volkshotel. Hemelswater (een initiatief van mediaLAB Amsterdam, de Amsterdam Knowledge Mile, Brouwerij de Prael en Amsterdam Rainproof) wil mensen bewust maken van het probleem omtrent de regenval en hun stimuleren om zelf het probleem te verhelpen middels ondernemen. Zo kan men een bijdrage leveren aan een Rainproof Amsterdam. Het streven van Hemelswater is om het brouwproces zo lokaal mogelijk uit te voeren, ingrediënten zo lokaal mogelijk te winnen en de kosten zo efficiënt mogelijk te houden.

Het eerste product van Hemelswater, een bitterblond bier genaamd CODE BLOND is nu te koop. Hemelswater streeft ernaar de huidige productie van elke twee weken 3000 flesjes te verhogen. Ook zijn er plannen om in de toekomst het assortiment uitbreiden met meer duurzame speciaal bieren. Ook is Hemelswater in gesprek het concept niet alleen in Amsterdam, maar ook in andere Nederlandse steden uit te voeren bij lokale brouwerijen. Behalve speciaalbieren vindt binnenkort ook de lancering plaats van een gin-tonic gemaakt van Amsterdams regenwater. En alsof dat nog niet genoeg is, werd het idee aan het einde van het vorige jaar ook nog beloond met de ASN Wereldprijs in de categorie ‘duurzame energie, natuur en milieu’. Iedereen aan dit  “Hemelse water” binnenkort dus!

Lees ook:  Gedimde lichten, cocktails en sappige burgers: The Butcher in de Amsterdamse Pijp komt met een speakeasy concept

Hemelwater, bier gebrouwen van regenwater - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy