Reisapps - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5x de leukste reisapps

In deze maanden net na december gaan we ons allemaal weer focussen op de zomer, met bijbehorende vakantie. Waar gaan we dit jaar nu weer heen? Hoeveel mag de vakantie kosten? Gaan we vliegen of met de auto? Allemaal vragen die nu weer opborrelen. En hoewel het de trend is om op digitale detox te gaan (even helemaal niet online), zijn er stiekem wel heel veel leuke reisapps die je vakantie net wat makkelijker/leuker kunnen maken.* Wij tippen er vijf:

1) Localscope
Naarstig op zoek naar een pinautomaat of een parkeerplek in een vreemde stad? Dan is deze app ideaal. Hiermee kan je namelijk in je directe omgeving naar van alles en nog wat zoeken met gebruik van GPS. Handig als je de taal van het land ook niet goed spreekt.

Reisapps - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

2) XE Currency
Gratis app die ook offline te gebruiken is. Super snelle manier om de wisselkoers te checken. Wil je het bedrag resetten? Dan hoef je alleen maar met je smartphone even te schudden en je kan een nieuw bedrag invoeren.

Reisapps - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

3) Zeker op Reis
Ga je niet graag onvoorbereid op reis? Met de Zeker op Reis App heb je altijd en overal de belangrijkste (medische) gegevens bij de hand. Denk aan noodnummers, medicatie- en vaccinatieoverzicht, landeninformatie, reiswoordenboek en heel veel andere praktische tips voor op reis.

Reisapps - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

4) Spotted by Locals
Dit is echt een top app. Het voegt namelijk alle reistips van andere reizigers en locals samen waardoor je net wat sneller dat ene gezellige cafeetje of dat leuke winkeltje ontdekt. Goed ook om gezeur van mede-reisgenote te voorkomen!

Lees ook:  Hoe kies je de smartphone die bij jou past?

Reisapps - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5) Very Last Room
Last minute een hotelkamer nodig? Installeer dan deze app op je mobiel. Good to know: hoe later op de avond, hoe goedkoper de kamers ook worden.

Reisapps - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

* Wil je toch je smartphone gedrag wat beperken op je vakantie? Dan is het aan te raden om te bellen zonder abonnement.

Categories Gadgets Travel

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “5x de leukste reisapps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *