5 x tips voor het vinden van een baan

by Imke Walenberg

1. Zorg voor een goed lopend cv
Klinkt heel logisch, deze eerste tip. Maar het zal je verbazen hoeveel mensen hun cv niet goed op orde hebben. En dat terwijl een correcte cv onmisbaar is voor een goede sollicitatie. Let op zaken als taalgebruik, spelfouten, tone of voice (probeer niet te humoristisch en informeel te zijn bijvoorbeeld).

2. Schrijf een passende motivatie
Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als wat we schreven bij tip 1; een goede motivatiebrief is ontzettend belangrijk. Een ellenlang epistel is zeker niet nodig. Liever kort en krachtig, dan wollig en langdradig. Benoem je successen, maar overdrijf ook niet. Zowel voor je cv als motivatiebrief is het daarnaast belangrijk om het door een derde te laten checken.

3. Gebruik je (online) netwerk
Naast dagelijks het internet afstruinen voor bijvoorbeeld de nieuwste IT vacatures via Brunel, is het ook slim je (online) netwerk in te zetten. Laat mensen weten dat je op zoek bent naar een nieuwe job. Schroom vooral niet om advies en tips in te winnen.

4. Bereid je voor!
Yes, je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! Super goed natuurlijk. Key is nu dat je je goed voorbereid. Zorg dat je genoeg weet over het bedrijf, dat je vragen hebt die je kan stellen, maar ook dat je antwoorden klaar hebt op de mogelijke vragen die gesteld kunnen worden.

5. Kom op tijd
Niets belangrijker dan op tijd op je sollicitatiegesprek te komen. Een eerste indruk maak je immers maar één keer!

Lees ook:  Als een gewoonte je leven begint te beheersen; is het dan nog plezier of een probleem?

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy