4 x tips voor een goede (winterse) nachtrust

by Imke Walenberg

De winter staat gelijk aan korte dagen en lange nachten, maar dat wil niet zeggen dat we ook gelijk beter en meer slapen. De winter kan namelijk zeker een negatief effect hebben op je slaapgedrag. Wanneer we namelijk niet genoeg licht krijgen, kan je je de hele dag slaperig voelen maar ’s avonds geen “opvallende duisternis” voelen die je lichaam het signaal geeft dat het tijd is om te slapen”. Hoe je wel aan de goede en nodige slaap toekomt tijdens deze maanden? Wij geven tips:

1) Luchtvochtigheid
Een te droge lucht (door bijvoorbeeld een loeiende verwarming) is slecht voor je neus. Door een te droge neus ga je namelijk ademenen door je neus, wat weer snurken kan veroorzaken en daardoor een slecht slaappatroon kan opleveren. Plaats dus een luchtbevochtiger in je slaapkamer of zorg dat de verwarming niet (te hoog) aan staat.

2) Lichaamsbeweging
In de winter kan je work-out ’s avonds er nogal eens in schieten. Probeer echter toch actief te blijven. Genoeg beweging bevordert namelijk een diepere slaap.

3) Matras
De keuze voor een matras heeft zeker invloed op je nachtrust. Het meest ideale matras is ene matras waarop je gewicht goed verdeeld is en die ook zacht genoeg is om niet de doorbloeding af te knellen. Kijk bijvoorbeeld eens op Matrasaanhuis.nl voor een ruime keuze aan betaalbaare, goede matrassen.

4) Eten
Een flink bord stamppot of een groot bord snert is heerlijk in de winter, maar het is ook zware kost. Niet altijd even bevorderlijk voor een rustige nacht slaap. Zorg dat je laatste maaltijd daarom ongeveer 4 uur voordat je gaat slapen op is en eet ook niet te gulzig. Met een volle maag in bed liggen is vragen om moeilijke nachten.

Lees ook:  Last van een belabberde nachtrust? Wij geven tips!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy