The Good Search - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Sociale zoekmachine

Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn gelukkig (!) steeds belangrijker geworden in vrijwel alle aspecten van ons leven. Bedrijven dragen hun steentje bij en zijn opener geworden (uitzonderingen daargelaten). Mensen willen ook steeds vaker weten hoe producten gemaakt zijn, waar het vandaan komt en hoe de keten in elkaar steekt. Goede ontwikkeling, maar hoe kom je nu achter al deze informatie? Daar is de sociale zoekmachine The Good Search voor bedacht.

The Good Search rangschikt zoekresultaten op hoe sociaal verantwoord de betreffende ondernemingen zijn. Sociale lifestyle-ondernemingen zijn zo beter vindbaar voor het grote publiek. De zoekmachine is een initiatief van ABN AMRO, omdat er steeds meer vraag komt naar verantwoorde, duurzame producten (en investeringen uiteraard), maar deze informatie lastig te vinden blijkt.

In de praktijk voegt The Good Search enkele zoekwoorden toe aan een bepaalde opdracht. Dat is wel terug te zien in de resultaten. Als je zoekt op een bepaalde bedrijfsnaam zie je bijvoorbeeld veel hits op dat bedrijf in combinatie met termen als duurzaam, groen, maatschappelijk, etc. Dit is dus geen rocket science, een beetje slimme zoeker kan dit zelf ook wel achterhalen, maar het initiatief is zeker lovenswaardig. Al was het maar om al die bedrijven die hun leven/zaken sterk verbeterd hebben wat uit te lichten. Echt interessant wordt het als je zoekt op een product. Dan staan niet de merken met het grootste marketingbudget bovenaan, maar vooral de bedrijven die hun zaken op een nette manier organiseren.

Lees ook:  Uitgebluste tas

0 comments on “Sociale zoekmachine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *