Smaak van Smaak

Genoeg hippe waterflessen inmiddels. Wil je echter een warme drank meenemen, dan zijn er minder design- en milieuverantwoorde opties. Een elegante thermosfles, met bovendien een laag plastic-gehalte en – vooruit – een fijn prijskaartje, die had ik nog niet gezien. Goed nieuws voor theeleuten en smaakwaterliefhebbers met een mobiel leven: de thermosfles van Smaak houdt onderweg je thee warm en je fruitwater koud. In stijl bovendien.

smaak-theefles

Slim en elegant design
Thermosfles, wat klinkt dat lekker camping he? De design versie van Smaak past echter prima in onze urban lifestyle. Zelf noemen ze hun product een ‘theefles’, dat heeft een beduidend minder nare bijsmaak. Hoe dan ook, hun fles houdt je thee lang heet en je water lang koud door het dubbelwandige glas, en werkt dus volgens het thermosflesprincipe.

De theefles valt vooral op door het slimme en elegante ontwerp. Gemaakt van versterkt glas van speciaal boroscilicaat ziet-ie er niet alleen mooi uit, de fles kan ook tegen een stootje. Thuis vullen, in je tas gooien en onderweg of op bestemming genieten van een heerlijke warme dan wel koude drank is dus geen probleem.
Door het vernuftige filter kun je thee zetten met zowel fijne thee als met grotere bladeren (zonder dat je een van die twee in je mond krijgt). De dop van bamboo is het designpuntje op de i.

14324379_300762170296092_2078964926632402886_o

Je kunt de fles daarnaast ook gebruiken voor het maken en meenemen van smaakwater. Vul de fles met water en je favoriete fruitsoorten, doe er eventueel wat ijsklontjes bij zodat het extra lang koel blijft, draai het handige fruitfilter en de dop er op en you’re good to go. Het filter laat alleen het op smaak gebrachte water door, dus je hoeft je niet te verslikken in stukken fruit.

Lees ook:  Jarige Hema lanceert TAART. magazine

Smaak is een initiatief van de Nederlandse, independent ontwerpers Olaf en Jelmer. Na een succesvolle crowdfunding zijn de theeflessen nu ‘gewoon’ te koop.

0 comments on “Smaak van Smaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *