Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
dinner-in-the-sky-daily-cappuccino-lifestyle-blog

Sky high Zuid, Rotterdamser wordt ’t niet!

Als goed Rotterdammer betaamt, doe je natuurlijk overal aan mee. Zeker als het dan ook nog spectaculaire uitjes betreft als Dinner in the Sky bijvoorbeeld, op 55 meter hoogte in Rotterdam-Zuid. Want Rotterdamser dan Zuid, wordt het natuurlijk niet. En dus stond ik met 20 man voor Ahoy bij heaters onder het genot van een bubbeltje te wachten op de kraan die ons sky high in hogere sferen zou brengen. Vastgesnoerd in een kuipstoeltje aan een grote tafel. In het midden een keuken waarin hard wordt voorbereid en daar omheen een bar, chique gedekt voor 20 personen. Er heerst een opgewonden, prettig sfeertje terwijl we zachtjes omhoog gaan, er wordt wat zenuwachtig gelachen, stiekem van de heerlijke wijnen genipt en de nodige selfies gemaakt.

dinner-in-the-sky-daily-cappuccino-lifestyle-blogGijsbregt Brouwer, oprichter van het culinair platform De Buik van Rotterdam, praat het sky dinner aan elkaar: over de parels van Zuid. Want die zijn er. Op Zuid is het leuk en het wordt steeds leuker! En dat gaan we weten ook. Op 55 meter hoogte is heel Zuid, en far beyond, goed zichtbaar, wat is dit tof! In de keuken staat de Maaike van Obba lounge restaurant op Zuid, te zwoegen, te grappen en de borden te vullen, met in haar kielzog zuiderlingen Nick van Las Palmas en Merijn van Café Rotterdam. De smaakpapillen worden goed geprikkeld met onder andere een boterzacht zalmpje op de huid omringd door bloemetjes en uitmuntende chocoladebrownie. Mooi afgetopt met een bijpassende wijn, goed gekozen door Wijnhaven.

dinner-in-the-sky-daily-cappuccino-lifestyle-blog dinner-in-the-sky-daily-cappuccino-lifestyle-blog

Ondertussen vertelt Gijsbregt de zuidelijke pareltjes: de vele restaurants met smaken vanuit de hele wereld, het historische ss Rotterdam, de gezellige markt op het Afrikanerplein, de Kop van Zuid met de hoerenbrug naar, natuurlijk, hip en culinair Katendrecht. Waar – zo blijkt – eind maart 2017 het culinaire evenement ‘Tafel op Zuid’ plaatsvindt. En ook op het gebied van ontspanning heeft Zuid veel te bieden. Met als uitschieter het grootste stadspark van Nederland: het prachtige Zuiderpark – erg leuk voor hardlopers – waar in de zomermaanden diverse toffe festivals gegeven worden. Dinner in the Sky was top, Zuid is supertop en dus ik kan als Rotterdammer(t) alleen nog maar gillen: Geachte mede-Rotterdammers en vooral ook de niet-Rotterdammers: kom die brug over! Op naar Zuid!

dinner-in-the-sky-daily-cappuccino-lifestyle-blog

0 comments on “Sky high Zuid, Rotterdamser wordt ’t niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *