Albelli iPad app - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Review: de Albelli iPad app

Het einde van het jaar betekent voor een ieder vaak ook de tijd van het terugblikken… Wat waren de hoogte- en dieptepunten? Leuk is om de mooie momenten van het afgelopen jaar, die je hebt vastgelegd met je mobiele telefoon of fototoestel, te verzamelen in een fotoboek. Wij mochten voor de gelegenheid de Albelli iPad app testen.

Hoe maak ik een fotoboek met mijn Ipad?
Maak een selectie van de leukste foto’s en zorg dat deze op je iPad staan (middels Dropbox, Facebook, Instagram). Als je Ipad gekoppeld is aan je Computer dan is het ook goed. Download vervolgens de gratis Albelli app op je iPad. Kies de grootte van het boek, het thema, de volgorde van de foto’s en ook de verdeling van de pagina’s. Je kan altijd pagina’s toevoegen, maar let op, want een fotoboek kan zo snel duur(der) worden. Voor de verdeling van de foto’s kan je gebruik maken van vaste formaten in de app; van 1 foto tot 5 of meer. Je kan daarnaast ook nog clipart toevoegen of kaders om de foto’s maken.

Albelli iPad app - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Pluspunten:
– Het fotoboek wordt automatisch opgeslagen.
– Heb je iets verkeerd ingevuld, dan is er altijd de “ongedaan maak knop”
– Je kunt inzoomen om het beter te bekijken
– Je kunt een voorbeeld zien op groot scherm en bekijken hoe het eruit ziet.
– Je kunt op alle plaatsen tekst toevoegen
– De grootte van de foto’s kun je veranderen. Er ontstaat ook een gele/oranje stippenlijn als een foto gelijk komt met een andere foto. Dat is handig als je symmetrisch te werk gaat.
– Doordeweeks is de klantenservice van Albelli tot 21.00 uur te bereiken.
– Na het bestellen kan je een online versie aanvragen, die je vervolgens kunt delen op social media.

Lees ook:  Hortus Pop-Up Restaurant

Minpunten:
– Soms kun je een foto net niet zo plaatsen als je wil. Net te ver of net niet ver genoeg….
– Hoe groter je boek, hoe langer de app na moest denken en hoe meer geduld we moesten hebben.
– Met een paar foto’s hadden we ruzie, die werden niet scherp, maar er werd niet aangegeven dat de kwaliteit niet goed was. Van die foto’s moesten we dus maar afwachten wat het resultaat zou zijn.

Conclusie
Wat vooral handig is, is dat je heel snel en gemakkelijk een eigen fotoboek kan maken waar je ook bent. Een smoes om het niet te doen heb je bijna niet meer daardoor. Daarnaast is het leuk dat je zodra je je fotoboek besteld hebt, je een gratis online versie ontvangt om (alvast) te delen met je vrienden en familie. Minder is dat je toch werkt met foto’s van allemaal verschillende kwaliteit (Instagram, telefoon, enz.) en dat geeft soms een wat rommelig geheel.

Tip
Wil je een origineel cadeau voor de feestdagen hebben? Maak dan een kalender met elke maand de leukste foto’s. En mooi: nog t/m 19 december krijg je 50% korting op alle kalenders met de code 50KERST2016.

Categories Gadgets

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Review: de Albelli iPad app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *