Expedia - reisbestemming of reiskosten onderzoek - Daily Cappuccino - lifestyle Blog

Reisbestemming belangrijker dan reiskosten

Hoe orienteer jij je op je vakantie? Ga je af op de verhalen van vrienden en familie? Lees je je grondig in? Of heb je wellicht een bucketlist waarvan je de ‘buckets’ letterlijk één voor één afwerkt? Online reisbureau Expedia heeft recent onderzoek gedaan naar hoe Nederlandse millenials zich oriënteren op hun vakantie. Wat blijkt? De reisbestemming is belangrijker dan de reiskosten. En ook halen ze hun reisinspiratie vooral uit een netwerk van vrienden, familie en social media.

De manier waarop je zoekt naar je vakantie is op te delen in zes profielen:

1) Close networker (33%)
Deze groep zoekt een reis naar aanleiding van wat anderen hen adviseren te doen via bijvoorbeeld sociale media. Vrienden en familie zijn voor 41 procent van deze groep de meest invloedrijke bron.

2) Global seeker (19%)
Een groep die zich extreem goed inleest en gemiddeld 5,2 bronnen, zoals experts en sociale media, raadplegen voor het boeken van een vakantie. Nederlandse millennials raadplegen gemiddeld 1,5 bronnen meer tijdens hun voorbereiding dan het wereldwijde gemiddelde van 3,7.

3) Direct booker (18%)
Deze groep bestaat uit individuen die zich vooral grondig verdiepen in het aanbod van online reisorganisaties.

4) Price comparisor (13%)
De millennial die tot deze groep behoort, laat zich verleiden door een goede prijs. Ze oriënteren zich vooral op prijsvergelijkingssites.

5) Blog believer (9%)
Het sterk stijgende aantal reisblogs is een ideale bron voor deze groep millennials. Ze halen de meeste reisinspiratie uit travel blogs en zoeken online meer naar beeldmateriaal en video’s dan andere millennials.

Lees ook:  Wenen: een stad vol pracht en praal, culinaire belevenissen én muziek

6) Traditional (8%)
Deze kleine groep millennials laat zich beïnvloeden door het advies van een reisbureau.

Wat voor type ben jij? Wij zijn wel benieuwd! Laat het ons weten in een reactie op de website….

Categories Travel

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Reisbestemming belangrijker dan reiskosten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *