Granny's Finest - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Pop-up store vol breisels van de omaatjes van Granny’s Finest

Niets lekkerder dan een goede, dik gebreide sjaal speciaal voor jou gemaakt door je oma. Daar kwam Niek van Hengel in 2009 ook achter toen hij zijn opa opzocht in het verzorginstehuis en hij in gesprek kwam met een oudere dame die aan het breien was. Vervolgens ging bij Niek de ideeënstroom aan en samen met goede vriend en oud-klasgenoot Jip Pulles richt hij 2 jaar later het fashion label Granny’s Finest op.

Granny's Finest - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Inmiddels organiseert Granny’s Finest nu al vijf jaar lang handwerkclubs om (eenzame) senioren* samen te brengen. De gebreide/gehaakte items – zoals sjaals, mutsen en kussen – worden ontworpen in samenwerking met jonge designers. Onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers kunnen zij hun hobby uitoefenen en ontstaan er nieuwe vriendschappen.

Granny's Finest - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

En hoe leuk: vanaf deze week zijn de heerlijke gebreide items een week lang verkrijgbaar in de pop-up store in de Gerard Doustraat 76, waar de Hollandse oma’tjes overigens ook aan het breien zijn. Natuurlijk kun je ook aanschuiven voor een ongedwongen breiworkshop (ook leuk voor mannen, al was het alleen al voor de mooie gesprekken die er ontstaan!). Ga snel langs, want de pop-up store is nog (maar) tot en met 4 december open….

* Wist je dat 33% van de ouderen in Nederland zich eenzaam voelt?

Granny's Finest - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  Vogue Fashion’s Night Out 2015
Categories Events

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

2 comments on “Pop-up store vol breisels van de omaatjes van Granny’s Finest

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *