Listen To Your Eyes in Voorlinden - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Listen To Your Eyes in Voorlinden

Aan de rand van het chique Wassenaar ligt een net zo chique landgoed waar begin September een oranje lint werd doorgeknipt door onze Koning. Museum Voorlinden was geopend. Dit langwerpige, strak ontworpen gebouw is dienend aan de moderne en hedendaagse kunst die het museum rijk is.

Listen To Your Eyes - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Het pand is uitgestrekt over de begane grond, waardoor het ingenieus ontworpen glasdak alle museumzalen verlicht met natuurlijk daglicht. Ook zorgen de transparante wanden ervoor dat je als gast constant in contact staat met de omliggende tuinen.

Listen To Your Eyes - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Een ontspannen, prettige sfeer heerst in het museum. Ruwweg is er een drietal aan expositieruimtes: zalen voor de collectiepresentatie van kunstverzamelaar Van Caldenborgh, de wisselende tentoonstellingen, en permanente werken. De collectiepresentatie Full Moon laat veel aan de eigen verwondering over. De zin Listen to your eyes van Maurizio Nannucci die in neon witte letters de aandacht trekt, spreekt voor mij voor alle pronkstukken binnen de museummuren. En ook erbuiten. Observeren en verbeelden door te vertrouwen op wat er op dat moment gezien wordt is het motto van deze visuele ontdekkingsreis.

Listen To Your Eyes - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Listen To Your Eyes - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Naast de collectiepresentatie zijn de permanente hoogtepunten ietwat dynamischer. De reusachtige, roesten platen van Richard Serra laten kinderen opleven en maken volwassenen nieuwsgierig. Ook over het naar binnen loodsen van dit loodzware kunstwerk is architectonisch goed nagedacht. Een glaswand is verwijderd, waardoor de zes platen met een goede bocht en via een speciale vloer naar binnen konden worden gesleept.

Listen To Your Eyes - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De Swimming Pool van Leandro Erlich zorgt ook voor de nodige interactiviteit en hilariteit. Ervaar zelf om zowel boven als onder water te kunnen ademen…

Listen To Your Eyes - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  (Mini)rokjesdag

Perfectionisme is een sleutelwoord van Museum Voorlinden. Zo moesten secundaire zaken zo slim en minimalistisch mogelijk opgelost worden. Luidsprekers als kleine kunstwerkjes verwerkt in de muur en nooduitgang signalen die pas aan gaan als er daadwerkelijk een noodgeval is.

Listen To Your Eyes - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Voor of na het bezoek aan dit prachtige pareltje kan een lunch genuttigd worden in het naastgelegen, klassieke landhuis. Niet geheel onbelangrijk: de kroketten mogen zeker niet overgeslagen worden!

Listen To Your Eyes - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

0 comments on “Listen To Your Eyes in Voorlinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *