cezanne et moi - daily cappuccino - lifestyle blog

Leer de Provence kennen via Cézanne

De Provence is een fantastische regio om te zijn. Het weer, de natuur, het eten en niet te vergeten de cultuur. Die laatste wordt goed in beeld gebracht in de nieuwe film Cézanne et moi, die vanaf morgen te zien is in de bioscoop.

Cézanne et Moi is een speelfilm van Danièle Thompson met in de hoofdrollen Guillaume Gallienne, Guillaume Canet en Alice Pol. Het gaat over het het leven van de schilder Paul Cézanne en de schrijver Emile Zola. Ze zijn beste vrienden sinds hun kinderjaren en delen alles: hun dromen, twijfels en liefdes. Paul was rijk en Emile arm, maar de rollen zijn inmiddels omgedraaid. Terwijl Paul nog altijd op een doorbraak wacht, heeft Emile alles: roem, geld en de perfecte vrouw, de grote liefde van Paul.

Cézanne en Zola leefden en werkten in de Provence en die setting wordt heerlijk gebruikt in de film. Zelfs als je niets met de schilderkunst hebt, of met de Franse taal, spreekt de film aan dankzij de mooie beelden van het landschap en de dorpjes. De geur van de lavendel komt je haast tegemoet.

Voor de kunstliefhebbers is het ook leuk te zien dat verschillende schilders uit die tijd (eind 19e eeuw) de revue passeren. Kunstenaars als Manet en Pissarro die met elkaar van een Provencaalse maaltijd genieten en ondertussen klagen dat ze als kunstenaars niet serieus worden genomen, en dan beseffen dat dit de schilders zijn die nu het meeste waard zijn.

De film draait vanaf 29 december in verschillende bioscopen en filmhuizen. Prima om vast in vakantiestemming te komen.

Lees ook:  Hoe host je de perfecte vegan BBQ?

0 comments on “Leer de Provence kennen via Cézanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *