Design klok - Etch Clock - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Design klok die je het “Carpe Diem” gevoel geeft

Elke seconde dit voorbij tikt, is een unieke seconde die geweest is en niet nog eens zal langskomen. De Etch klok is ontworpen vanuit die gedachte… De klok moedigt ons aan om stil te staan bij de herinneringen die de tijd maakt, maar tegelijkertijd ook om zoveel mogelijk uit onze tijd te halen.

De minimalistische klok maakt namelijk gebruik van een elastisch membraan die de tijd weergeeft middels een rustgevende, pulserende beweging. Nadat de tijd is weergegeven, keert het membraan weer terug naar haar beginstatus: een ‘blank canvas’. Om vervolgens na een korte tijd weer terug te keren met de tijd van dat moment.

Design klok - Etch Clock - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogDesign klok - Etch Clock - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Met de mobiele app die je kan koppelen met de klok kan je de klok synchroniseren met de huisige tijd én je kan kiezen uit twee manieren om de tijd te laten zien. 1) “Sync & Go”, waarbij elke 30 seconden de tijd wordt weergegeven en 2) “Sync & Sensor” waarbij de tijd ook elke 30 seconden wordt weergegeven, maar wel alleen als er omgevingsgeluid is.

Wil je dit fraaie stukje design in je kamer hebben staan? Dan is het wel even in de buidel tasten…. Voor 1300 Euro is ie namelijk van jou.

ETCH Clock_nov16 from ETCH on Vimeo.

Lees ook:  The Loft
Categories Design

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Design klok die je het “Carpe Diem” gevoel geeft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *