Natural Balance bloempot - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Bloempot die zichzelf water geeft

Planten en ik… iets wat je zeker een ‘haat-liefdeverhouding’ kan noemen. Ik kan niet zonder ze in huis, maar heb ik ze in huis dan lukt het me toch vaak niet ze lang in leven te houden. Hoe handig is daarom de Natural Balance bloempot ontworpen door het Rotterdamse Studio Lorier! Een bloempot met een geïntegreerd water reservoir dat de plant geleidelijk voor enkele weken van water kan voorzien.

Hoe dan? Ik hoor het je denken. Welnu: de plant en het reservoir zijn opgedeeld door een waterdoorlatende scheidingswand, gemaakt van aardewerk. Dit materiaal zorgt voor een langzame absorptie van het water in de grond. De pot kan de plant tot wel 28 dagen voorzien van water, afhankelijk van de soort plant. Is het reservoir? Dan kantelt de bloempot zijwaarts. Hierdoor is meteen zichtbaar dat de plant water nodig heeft. De bloempot gaat weer terug naar de originele positie door het reservoir met water te vullen.

Natural Balance bloempot - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De Natural Balance is echt speciaal ontworpen voor mensen die niet weten wanneer een plant water nodig heeft, of voor mensen die op lange vakanties gaan. Het ontwerp is nu afgerond en klaar om geproduceerd te worden. Om het productieproces een impuls te geven is Studio Lorier nog wel op zoek naar investeringen voor aanschaf van een grote keramiekoven, mallen en grondstoffen. Om dit te bereiken loopt er momenteel een Kickstarter campagne. Ondersteunen dus die hap!

Natural Balance bloempot - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  Stadion Prints
Categories Design Interior

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “Bloempot die zichzelf water geeft

  1. Wat een geweldig idee om zo’n bloempot te ontwerpen! Ik moet zeggen dat ik het er ook nog eens heel leuk uit vind zien ;-) Ideaal voor mensen zoals ik, die echt te vaak vergeten om alle plantjes nog even water te geven… Liefs, Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *