Urban Trail - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Urban Trail: de stad als speelterrein

Heb jij al deelgenomen aan een (halve) marathon of een andere loop het afgelopen jaar? Niet? Dan lijk je een van de weinigen… De ‘runs’ vliegen je namelijk om de oren tegenwoordig. Hartstikke goed natuurlijk, want gezond en bovenal sportief. Eén van de favoriete runs die mij ter ore kwam de afgelopen tijd is de zogenaamde Urban Trail. En op zondagochtend 11 december is Eindhoven hét decor van de allereerste Eindhoven Urban Trail. Maar wat is het precies?

De Eindhoven Urban Trail is onderdeel van de landelijke Urban Trail Series. De eerste Trail werd gehouden afgelopen april in Groningen, waarna Den Haag en Rotterdam volgden. Alles draait bij een Urban Trail om een bijzondere loopervaring waarbij mensen de stad op een sportieve manier (her)ontdekken. Het stedelijke parcours is ongeveer 10 km, er is geen wedstrijd element en daarom ook geen wedstrijd uitslag. Het leuke is dat het parcours de lopers leidt langs, of zelfs door, unieke stedelijke locaties, gebouwen en monumenten. Na de finish is er dus geen winnaar maar wel een ontbijt samen met alle lopers. Sport en toerisme worden als het ware verenigd!

Op 11 december is Eindhoven dus aan de beurt en in het voorjaar vindt ook nog een editie plaats in Amsterdam. Kosten voor deelname zijn 25 Euro (inclusief ontbijt!), inschrijven via www.eindhovenurbantrail.nl

Urban Trail - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Urban Trail - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  Dutch Design Week 2015

0 comments on “Urban Trail: de stad als speelterrein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *