skigadgets - daily cappuccino - lifestyle blog

Twee fantastische skigadgets

Sinterklaas en kerst komen er weer aan, dus het is tijd om rond te kijken naar leuke gadgets voor op je verlanglijstje. Omdat het ook bijna weer tijd is om af te reizen naar de uitdagendste skipistes ter wereld, heb ik me verdiept in de nieuwste snufjes om je wintersportoutfit compleet te maken. Het mooiste vond ik de slimme skibril, en de handschoenen die je niet hoeft uit te trekken om je camera en smartphone te bedienen. Komt u maar, goedheiligman!

De slimme skibril

Het rumoer rondom smart glasses is aan de producenten van skibrillen niet voorbij gegaan. Er zijn inmiddels verschillende skibrillen op de markt die bijvoorbeeld laten zien hoe hard je gaat, welke afstand je al hebt afgelegd en hoeveel calorieën je tijdens het skiën verbrandt. De leukste ‘smart goggle’ vind ik de RideOn skibril. Het bijzondere aan deze bril is dat het beeldscherm de hele lens beslaat, dus niet zoals bij de andere brillen een klein hoekje, en je er toch gewoon doorheen kunt kijken. Je kunt dus altijd rechtuit blijven kijken tijdens het skiën, wat wel zo veilig is.

De RideOn is ook nog eens een echte ‘augmented reality’-bril: een bril die iets toevoegt aan de werkelijkheid. Je kunt met de bril door niet-bestaande poortjes skiën, of voor anderen onzichtbare navigatiepijlen volgen. Bovendien heeft de bril een camera en kun je hem verbinden met je smartphone. De RideOn is bovendien mooi, iets dat je niet van alle skibrillen kunt zeggen. Een nadeel is wel dat je de slimme bril niet met je eigen, gewone bril kunt combineren. Als je normaal gesproken een bril draagt, zul je de RideOn dus met contactlenzen moeten combineren. Maar geen nood: op een website als Lensplaza kun je gemakkelijk daglenzen bestellen.

Lees ook:  5 x goed voorbereid op reis naar en door India 

Handschoenen met afstandsbediening

Hét hebbeding voor iedereen met koude handen: deze handschoenen hoef je niet uit te trekken om je GoPro-camera te bedienen, muziek te luisteren op je smartphone of te bellen. De BEARTek Snow Gloves hebben speciale touchpoints in de vingers, en je hoeft ze maar op elkaar te drukken om je smartphone of camera te bedienen. In de handschoen kun je een module voor wifi of bluetooth steken om ze met het apparaat dat je wilt bedienen te verbinden. Toegegeven, de handschoenen zijn niet bepaald goedkoop (120 dollar) en niet bepaald mooi, maar de functies zijn niet te toppen.

Voor wie ietsje minder geld wil uitgeven raad ik de BurtonScreengrab Gloves aan. Die hebben ruwe vingertoppen, waarmee je over het scherm van je smartphone of tablet kunt swipen.

0 comments on “Twee fantastische skigadgets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *