Stand-up Opera - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Stand-Up Opera

Wat roept het woord ‘opera’ bij je op? Mijn eerste associatie zijn bejaarde dames en heren die knikkebollend luisteren naar een mollige zangeres a la Kuifje diva Bianca Castafiore. Heel genuanceerd is dit beeld natuurlijk niet. Operazangeres en performer Quirine Melssen was dit soort vooroordelen zat en komt in actie. Met haar Stand-up Opera geeft ze deze klassieke kunstvorm een eigen twist. Daarbij kiest ze voor het ongewone decor van Comedy Cafe Amsterdam aan het IJdok. In deze ongedwongen setting, met een schitterend uitzicht, neemt ze haar publiek mee in de opera Orfeo ed Euridice van Willibald Von Gluck.

Op een frisse en humoristische manier geeft deze expressieve diva – met een kwart Italiaans bloed en veel toneelervaring – een inkijkje in een tragisch liefdesverhaal. Moet je je voorstellen: Je mag van Amor je dode geliefde terughalen uit het dodenrijk, maar haar vooral niet in de ogen kijken. Mission Impossible natuurlijk. En dat blijkt ook… Melssen diept dit tragische thema uit door in de huid van de hoofdpersonen te kruipen. De emoties die dat allemaal oproept, vertaalt ze naar schitterende klassieke zang. Dat doet ze zeer onderhoudend en met een flinke knipoog. Bovendien maakt ze zonder problemen verrassende uitstapjes naar andere klassieke stukken. Ook het heden komt aan bod met een heuse rap. Door dit soort onverwachte wendingen zit knikkebollen er absoluut niet in. Het scheelt ook dat de avond omlijst wordt met heerlijke dranken en Italiaanse spijzen. Ik luister de komende tijd echt niet alleen maar naar Radio 4, maar toch is deze humoristische light-variant een prettige kennismaking met opera. Gaat dat zien!

Lees ook:  Motel Mozaïque

img_4050

O ja, er is ook nog een gezegend fotomoment…

Stand-up Opera - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

0 comments on “Stand-Up Opera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *