Review: een backpack trolley voor de moderne reiziger

by Remco Lindeman

Ga je een weekendje weg of lichtbepakt op (een verre) vakantie, dan is het soms moeilijk de juiste koffer of tas te kiezen om mee te nemen. Vooral als je wel het comfort van veel opbergruimtes wilt hebben, maar niet het statische, onwendbare van een koffer. Een merk dat ons zodoende ter ore kwam, is Osprey. Osprey staat bekend om de innovatieve ontwerpen die ze op de markt brengen op het gebied van backpacks. Dat maakte natuurlijk nieuwsgierig. Zodoende testten we recent in samenwerking met GearLimits, op een korte trip naar Mexico, de lichtgewicht Osprey Ozone 46 (prijs ligt rond de €160,-).

Eerste bevindingen
Voor de review ontvangen we de Osprey Ozone 46; de tas of trolley, hoe je het wilt noemen, weegt nog geen 2 kg en is daarmee echt lichtgewicht te noemen. De kleur, Summit Blue, is behoorlijk blauw, maar daardoor ook lekker fris én opvallend. De trolley oogt compact en je ziet gelijk dat er veel mogelijkheden zijn om je spullen in op te bergen. Verder is de trolley voorzien van een telescooptrekstang, die je eenvoudig in en uit kan trekken.

Gebruik
De hoofd-binnenruimte kan je haast helemaal openritsen aan de voorkant. In deze ruimte kan je al je grote(re) spullen met gemak kwijt. Middels twee compressiebanden kan je de inhoud ook nog ‘vastklikken’ zodat een en ander goed op zijn plek blijft zitten. Naast deze binnenruimte is er onder andere ook nog een speciale ruimte voor je toiletartikelen, een interne ruimte (waar je ook makkelijk en snel bij kan) voor je belangrijke reispapieren, een ruimte aan de achterzijde voor nog extra opslag en een ruimte voor leesvoer.

Lees ook:  Bijzondere plekken en hidden gems in Antwerpen

Review Osprey Ozone - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De telescooptrekstang is makkelijk uit te trekken door het handvat en de vrij grote wielen maken dat de trolley fijn rolt en ook goed wendbaar is. Wat we zelf een plus vonden is dat de trolley het goed doet op bijna alle oppervlakken. Zelfs op een zandweg lopen is geen probleem. De flexibiliteit van het geheel én de maat zorgen ervoor dat de tas met gemak in een bagagevak van een vliegtuig past. Geen geprop en geduw dus. Enige minpunt is dat je wel goed moet nadenken wát voor spullen je meeneemt. In ieder geval niet iets wat niet stuk mag gaan. Het is immers een trolley gemaakt van een zachte, maar wel duurzame stof.

Review Osprey Ozone - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Conclusie
Na twee weken op stap te zijn geweest met de trolley in Mexico, waarbij de Osprey Ozone 46 zeker wat elementen heeft moeten doorstaan, is de tas ook bij thuiskomst nog steeds in goede conditie. Dit alles maakt dat wij meer dan te spreken zijn over ons reisgezelschap. Van ons mag ie dan ook zeker nog een keer mee!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy