Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Proeven en pilsen tijdens de BrabantNacht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Proeven en pilsen tijdens de BrabantNacht

Inmiddels weer een tijdje geleden, maar wat hebben wij genoten van Brabant zijn lange nachten. Voor het eerst vond in het – voor deze nuchtere Groningse – verre zuiden de BrabantNacht plaats, georganiseerd door VisitBrabant.nl. Tijdens deze avond en nacht bieden acht Brabantse locaties een uniek programma om inwoners en toeristen van deze provincie versteld te laten staan.

Zo ervoeren wij Tilburg, wat van begin tot eind een letterlijk snoepreisje was. Vroeg pieken was zeker van toepassing op deze trip, want toen de vijf officieus in de klok zat, zaten wij aan de pils in de partybus. Het belangrijkste vervoermiddel tijdens onze Nacht. Na de pils volgden bubbels in het penthouse van Westpoint, de op twee na hoogste woontoren van Nederland, waarna wederom partybus-pils.

Proeven en pilsen tijdens de BrabantNacht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Deze rit bracht de bus ons naar Smaak Karavaan, een foodtruckfestival dat voor de derde keer plaatsvond in de industriële Spoorzone van Tilburg. Waar de foodtruckfestivals vaak zo in trek zijn dat ik door de mensen de trucks niet meer zie, spreidden de Karavanen der Smaak zich nu zo uit langs het spoor dat daar helemaal geen sprake van was.

Proeven en pilsen tijdens de BrabantNacht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

We verlekkerden onszelf met een rondje-proef-lopen, waarna we echt gingen proeven. Onder andere een discodel, de zeevruchten van Bakboord en een Vietnamese bún zorgden voor een overheerlijke en broodnodige bodem. Uiteraard vergezeld door de evenzo broodnodige gin-tonics.

Proeven en pilsen tijdens de BrabantNacht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Proeven en pilsen tijdens de BrabantNacht - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogProeven en pilsen tijdens de BrabantNacht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Na een wandeling door Tilburg by night met verrassende pop-up optredens stapten we aan boord bij de Piushaven om ons te laten vervoeren naar het dampende Draaimolen Festival. Danspasjes door mensen uit meer dan 23 landen werden hier gemaakt, en wij droegen hier meer dan vrolijk aan bij. Onder het genot van typisch Tilburgse Schrobbelèr eindigde de avond met een ietwat minder nuchtere Groningse.

Gelukkig kon de kater de volgende dag weggegeten worden met een driegangenbrunch van hamburgers bij de Smaak Karavaan. Een prettig einde van een meer dan prettige kennismaking met Tilburg. Wat Daily Cappuccino betreft een succesvolle eerste editie van de BrabantNacht!

Proeven en pilsen tijdens de BrabantNacht - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

0 comments on “Proeven en pilsen tijdens de BrabantNacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *