Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Renault Clio - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Getest: de opgefriste Renault Clio

Sinds 2009 is de Nederlandse ontwerper Laurens van den Acker* met succes hoofdontwerper bij Renault; dit jaar is hij zelfs uitgekozen tot ‘Ontwerper van het Jaar 2016’ door Autocar Magazine. Hem was gevraagd Renault opnieuw, wereldwijd, op de kaart te zetten en vooral een nieuw gezicht te geven. Onder andere nieuwe modellen als de Captur en de Talisman komen uit zijn koker. In 2012 was het de Renault Clio de eerste die van den Acker ontwierp in de ‘nieuwe designidentiteit’ van het merk. Daarna kregen alle andere auto’s een metamorfose en afgelopen jaar was het opnieuw de beurt aan de Clio. Niet gek, want de Clio is één van de bestverkochte auto’s in haar segment: in 2015 wereldwijd meer dan 400.000 exemplaren verkocht! De Renault Clio kreeg een subtiele make-over. Wij waren benieuwd en onderwierpen de opgefriste variant aan een rijtest.

Wat is nieuw?
Als eerste de verlichting. De LED “Pure Vision” lichttechnologie die gebruikt is, is maar liefst 20 procent krachtiger dan reguliere halogeen verlichting. Als je een hoger uitrustingsniveau hebt, heb je daarbij ook nog C-vormige dagrijverlichting. Gegarandeerd goed zichtbaar op de weg rijden dus.

Renault Clio - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Dan de kleur. Er is namelijk de keuze uit vier nieuwe kleuren, te weten Rouge Intense, Bleu Iron, Gris Titanium en Blanc Nacré. Wij rijden in een Rouge Intense variant en die is zeker intens te noemen. Een mooie rode kleur, waarmee je terecht kan pronken op de snelweg. En meer nog; opvallen doe je ook zeker. Daarnaast is de voor- en achterbumper van de Clio vernieuwd en kan je kiezen uit nieuwe motoren. Wij rijden de versie met een dCi 110 dieselmotor, maar je kan ook (onder andere) kiezen uit een TCe 120 benzinemotor. Voor de rest zijn het vooral subtiele (hoogwaardige) veranderingen aan binnen- en buitenkant die de opfrisbeurt van de Clio compleet maken. Overigens kan je optioneel ook nog kiezen uit andere wielen en wielkleuren.

Renault Clio - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogRenault Clio - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

On the road
Maar belangrijker natuurlijk, hoe is onze rij-ervaring met de opgefriste Renault Clio? Wat we in eerste instantie als plus willen vermelden is de vele ruimte binnen. Zit-comfort is perfect en als gezinsauto functioneert ie dan ook prima. Zo kan je een kinderstoeltje eenvoudig kwijt op de achterbank en de achterbak geeft meer dan genoeg ruimte om onder meer de kinderwagen goed en netjes op te bergen. Daarnaast zorgt de uitstekende verlichtingtechnologie voor een erg prettig en veilig gevoel. Je weet dat je hoe dan ook gezien wordt!

Renault Clio - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hoewel we de Clio hierboven typeren als perfecte gezinsauto, wil dat niet zeggen dat de Clio een ‘slappe bak’ is. De dCi 110 dieselmotor die wij rijden is snel en pittig. Fijn! Bovendien is het ook nog eens behoorlijk zuinig rijden. Het voelt haast af en toen alsof we in een rood racemonster zitten, maar dan met een prettig soft randje.

Tijdens het rijden komen we de tijd goed door dankzij het Bose audiosysteem dat speciaal voor de Renault Clio ontwikkeld is. Het systeem heeft dan ook in totaal zeven luidsprekers waarvan een krachtige subwoofer in de kofferruimte.

Renault Clio - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Conclusie
De vernieuwde Renault Clio kent een aantal subtiele veranderingen, maar het geeft het geheel wel net een fijne upgrade. Comfort, snelheid, veiligheid… het voelt allemaal net wat beter (en luxer) dan bij de vorige uitvoering van de Clio. Dat heeft Laurens van den Acker dan ook zeker niet onverdienstelijk gedaan. De vanafprijs van de nieuwe Clio is €15.990.

* Leuk detail om te vermelden is dat onlangs een nieuwe conceptcar gepresenteerd werd, de Renault TReZor. Laurens van den Acker vroeg ter ere van die gelegenheid aan grafisch topontwerper Irma Boom een boek te maken. Het resultaat is het boek Renault = Présent. Een prachtig boek dat gaat over Renault, maar eigenlijk nog meer over de auto als fenomeen. Een boek om mensen verliefd te laten worden op de autocultuur. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk. Renault = Présent is namelijk volledig gedrukt op metaal, te weten flinterdun aluminium. Helaas is het boek niet te koop. Jammer, want het zou zeker shinen als koffietafelboek bij mij thuis….

Renault Clio - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Renault Clio - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Laurens van den Acker met het boek
Categories Wheels

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “Getest: de opgefriste Renault Clio

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *