Acer Aspire S13 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Getest: de Acer Aspire S13

Fijne gadgets, daar houden wij wel van. En de Acer Aspire S13 is er zo een; een ultrabook van Acer met een relatief lage prijs maar die wél te plaatsen is in het high-end 13”-laptops segment. Grote woorden, dus of dat ook echt zo het geval is wilden we zelf wel eens testen…

Look & Feel
De behuizing van de Aspire S13 is voorzien van een gegolfde textuur, wat het niet alleen een luxe uitstraling geeft, maar het ook makkelijker maakt om grip op de laptop te hebben. Bijkomend voordeel: je ziet geen vingerafdrukken. Verder is de laptop voorzien van drie usb-aansluitingen, een sd-kaartlezer en een hdmi-uitgang. Check!

Acer Aspire S13 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Klap je de S13 open dan is ook dat ook een fijne gewaarwording. Hoewel de rand van het scherm met kunststof is afgewerkt, doet dat niets af aan de uitstraling. Jammer is dat de binnenkant wél een vingerafdruk-magneet blijkt te zijn. Het toetsenbord typt meer dan prima weg en ook het touchpad, vrij groot overigens, is fijn in gebruik. Plus is ook de achtergrondverlichting van de toetsen. Tot diep in de nacht op je laptop doorwerken is hierdoor geen probleem…

Acer Aspire S13 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Wat opvalt aan de Aspire S13 is dat de kijkhoek van het beeldscherm erg goed is (daarbij is het scherm mat, waardoor je amper last hebt van reflecties o.i.d.). Daardoor is de laptop perfect te gebruiken om films op te kijken. En je hoeft ook niet bang te zijn dat de snelheid niet genoeg zal zijn. De S13 heeft namelijk een erg snelle Intel Core i7-processor (verrassend snel voor zo’n lichte en dunne laptop overigens).

Lees ook:  Iedereen aan de kokedama (kokeda-wat?)

Acer Aspire S13 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Conclusie
Een handzame laptop die snel werkt en ook nog eens betaalbaar is. Die grote woorden waar we in het begin over spraken, blijken gewoon waar te zijn. Duim omhoog wat ons betreft dus!

Categories Gadgets

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Getest: de Acer Aspire S13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *