De beste lifestyle start-ups van Web Summit ’16

De afgelopen jaren waren we aanwezig op Web Summit om daar de laatste tech-trends en hipste start-ups te ontdekken. Ook dit jaar gingen we weer op pad, maar voor het eerst niet naar Dublin maar naar het zonnige Lissabon! Een geweldige stad met leuke mensen, lekker eten en drinken en dus een week lang bol van het entrepreneurship. Dit waren de leukste lifestyle start-ups!

Uit Lissabon zelf komt Egg Electronics. Zij maken een soort stekkerdoos voor heel veel stekkers die je dankzij verschillende covers wat kan opvrolijken. Je kunt ze ook zelf vormgeven! Het is een doosje dat je dankzij het design zonder schroom op een tafel legt en dienst als oplaadstation voor al je mobiele apparaten.

egg-powerstation

Ook uit het gastland is Portuguese Table. Een initiatief van hobbykoks die graag voor gasten koken in eigen huis. Je schuift dus aan bij locals voor een lekkere, authentieke maaltijd en hebt gewoon een topavond. Lissabon is een citytrip waard, maar hiermee maak je hem compleet.

Ooit aan een fiets uit Estland gedacht? Waarschijnlijk niet, maar zet hem toch maar op je shortlist, want de elektrische (!) fietsen van Amplerbikes zien er prima uit. Alle electronica en accu’s zijn verwerkt in het frame en dan hou je een hele fraaie fiets over met alle gemakken van elektrisch rijden.

amplerbikes

Het Nederlandse GroupClip zagen we vorig jaar in Dublin ook al. Met deze app kun je met meerdere mensen tegelijk een video opnemen en makkelijk publiceren (met splitscreens). Erg handig om bijvoorbeeld een interview op te nemen of een verslag te maken van een event/concert vanuit verschillende standpunten.

Lees ook:  Avondje ultiem muziek luisteren met Bowers & Wilkins

Ga je ergens de komende maanden op wintersport, maar ligt de luchthaven wat verder van de piste af? Check dan een SkiTransferFinder. Deze vergelijkingssite belooft passend vervoer te vinden voor het scherpste tarief. Dus of je nu met de hele groep luxe in een limo wilt of met je gezin in een praktische auto, je zou het op hun site moeten vinden.

1 comment on “De beste lifestyle start-ups van Web Summit ’16

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *