The White Room - Wildseizoen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Toegankelijk wild met een (wit)gouden randje

Hoewel we eigenlijk niet echt meer van een ‘Wildseizoen’ kunnen spreken tegenwoordig (het hele jaar door is er wild te verkrijgen namelijk), start op 15 oktober wel elk jaar het ‘Culinaire wildseizoen’. Het wildseizoen start wanneer traditioneel de jacht op fazant en haas wordt geopend en eindigt na de Kerst.

Najaarssmaken
Vorige week mochten wij al de eerste najaarssmaken proeven op de borden van The White Room. Sterrenchef Jacob Jan Boerma leende zijn naam aan deze 19e eeuwse stijlzaal van het bekende NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky op de Amsterdamse Dam, dat afgelopen voorjaar haar deuren opende. Niet alleen de wildgerechten van Chef de Cuisine Arturo Dalhuisen en Signature Chef Jacob Jan Boerma maakten indruk op ons, ook het interieur is om jezelf aan te vergapen (die spiegels!!)…..

The White Room - Wildseizoen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Chef de Cuisine Arturo Dalhuisen

The White Room - Wildseizoen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Robuust X Fris
Door de robuuste smaken van het wildseizoen te versmelten met een frisse signatuur is elk gerecht dat we uitgeserveerd krijgen toegankelijk. Het woordje complex kunnen we gelukkig achterweg laten. Je proeft echt de smaken van het seizoen. Een voortreffelijke ravioli van gekonfijte eend met een bouillon van wilde paddenstoelen wordt opgevolgd door achtereenvolgens patrijs, hertenkalf en kooi-eend. Stuk voor stuk heerlijk en met liefde klaar gemaakt door Dalhuisen. Waarbij de ravioli toch wel de meeste credits moet krijgen. Heerlijk zacht en bij elke hap die je neemt próef je de herfst gewoon! Het diner wordt afgesloten met een zalige Hazelnoot amulet met amarula (inclusief NH Collection afdruk). Prettig is dat het menu niet zwaar op de maag ligt. En dat voor een wilddiner. Laat die gure dagen maar komen!

Lees ook:  Deze toffe thermosfles helpt je de winter door
The White Room - Wildseizoen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Amuse

Zelf geïnspireerd raken op culinair wildgebied? Boek dan zeker een tafeltje bij The White Room. Vanaf 1 november zijn de wildgerechten op het menu te vinden. De kosten van een 4-gangen menu zijn 65 Euro.

The White Room by Jacob Jan Boerma
Dam 9, Amsterdam

Categories Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Toegankelijk wild met een (wit)gouden randje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *