Burger Guerilla - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Strijd om perfecte hamburger: sterrenchef vs. rock & roll chef

Appeltje-eitje: een hamburger maken, denkt menigeen. Maar het tegendeel is waar, zo bleek in de pittige strijd om de perfecte hamburger tussen sterrenchef Erik van Loo (Parkheuvel – 2-sterrenrestaurant) en Marnix Benschop (rock & roll chef bij o.a. de Biergarten). En een heuse hamburgerguerilla brak onlangs los in Ellis Gourmet Burger in Rotterdam, met wel heel bijzondere en verrassende smaakonthullingen.

We trapten af met de hamburger van Marnix: een malse burger van lamsvlees, Midden-Oosten getint met munt, koriander, zwarte peper, rode ui en afgetopt met een gebakken eitje. Op een geroosterd sesambroodje en met een verrassende side dish: gefrituurde venkel. De smaak van een hamburger komt niet tot z’n recht als er niet het juiste drankje bij wordt gedronken en dus verraste Marnix ons met een biertje: Beavertown Holy Cowbell India Stout. Een verbluffend smaakvolle combi, dat moet gezegd worden. Uit een kort interview met Marnix kwamen we erachter dat hij elke dag zoekt naar nieuwe, creatieve manieren om met (nieuwe) producten te werken. Marnix heeft een goede leerschool gehad bij 3-sterrenrestaurant Fat Duck. Hier kwam hij tot de conclusie: doe wat je leuke vindt, blik op oneindig, hard werken en dan kom je waar je wezen wil. En dat doet hij, elke dag.

Burger Guerilla - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Burger Guerilla - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Door naar de burger van Erik. Eerst eens even polsen waar hij zijn inspiratie vandaan haalt: Azië. Streetfood, alle kleuren en smaken die je daar tegen komt, kom je tegen op straat. Het gewone, dagelijkse eten, doe je op straat. Erik is verzot op streetfood en probeert dat te integreren in zijn zoektocht naar smaken hier in Nederland. En bij streetfood hoort natuurlijk een hamburger. De perfecte burger is volgens Erik gemaakt in drie stappen: sappig vlees, een mooi krokant broodje en alle garnituren die worden toegevoegd moet je kunnen proeven. Erik serveerde ons de verbluffende Beasty burger: gemaakt van boterzacht hertenvlees. Eriks’ herten dartelen en sterven een zachte dood. Biologischer dan dit kun je het niet krijgen. De beasty is afgetopt met een kruisbessenchutney, geroosterde pompoenenzaadjes, eekhoorntjesbrood erbij en voor een pittig toontje: piccalilly en pancetta. On the side: koolsalade, gemaakt van kul. Met een prachtige Bobby’s gin met tonic erbij, was de Beasty een complete smaakexplosie.

Lees ook:  7 x winterse food spots in Amsterdam

Burger Guerilla - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De strijd is unaniem: beide burgers hebben gewonnen, op creativiteit en smaak.

0 comments on “Strijd om perfecte hamburger: sterrenchef vs. rock & roll chef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *