meat-the-future-daily-cappuccino-lifestyle-blog

Meat the future

Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking geeft aan wel eens kweekvlees te willen proberen. Zo blijkt uit onderzoek dat in opdracht van Cube design museum is uitgevoerd. Het museum in Kerkrade initieerde het onderzoek voor de expositie ‘Meat The Future’ die gaat over de toekomst van vlees. Het onderzoek laat ook zien dat Nederlanders kweekvlees serieus overwegen boven een vegetarisch of veganistisch dieet. Belangrijkste reden hiervoor is dat ze graag vlees eten en het juist belangrijk vinden dat er alternatieven worden gevonden voor de huidige manier van vleesproductie.

meat-the-future-daily-cappuccino-lifestyle-blog

Kweekvlees wordt geproduceerd door dierlijke cellen in een bioreactor op te kweken tot een stukje vlees. Dat klinkt niet direct aantrekkelijk, maar toch staan veel Nederlanders ervoor open. Meer dan een derde zou zelfs bereid zijn alle vlees en gevogelte in hun huidige dieet te vervangen door kweekvlees. Het is daarmee een populair alternatief voor een vegetarisch of veganistisch dieet of het vervangen van vlees door insecten.

De expositie is samengesteld door Next Nature Network, een toekomstgerichte natuurbeweging, en professor Mark Post, die in 2013 de eerste kweekvleesburger presenteerde. In de tentoonstelling zijn gerechten opgedeeld in vier secties: de behoefte aan duurzame productie, het voorkomen van voedseltekort, het vermijden van dierenleed en het opdoen van nieuwe eetervaringen. De bezoeker wordt nadrukkelijk opgeroepen mee te discussiëren over kweekvlees in de breedste zin van het woord. Hoe staat de Nederlander eigenlijk tegenover kweekvlees? Weten ze wat het is en willen ze het wel eten? Wat zijn de argumenten om dit wel/niet te doen? Spelen smaak en de presentatie een belangrijke rol?

Lees ook:  Eén plek voor al je kaartjes

Tot en met 11 juni 2017 ben je welkom op het (fraaie!) museumplein Limburg in Kerkrade.

3 comments on “Meat the future

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *