Getest: Thule Chasm duffel

by Petrick de Koning

Thule kennen we natuurlijk vooral van de dakkoffers en andere auto-accessoires. Zoals je van Zweden mag verwachten, combineren ze stijlvol design met puur gebruiksgemak. Inmiddels is de productrange echter flink uitgebreid. Ook zonder de auto willen actievelingen hun spullen immers veilig, makkelijk en in stijl meenemen. Genoeg reden om op pad te gaan met de nieuwe Thule Chasm Duffel. En geloof me: zo’n reistas wil je als metgezel op je avonturen.

thule_chasm_ls_skanor_landscape_20160530_a0007736

De test begint goed. De Thule Chasm Duffel met 70 liter inhoud arriveert in een verrassend compact pakketje. Zeker als je klein behuisd bent, is dat heel prettig. Eenmaal uitgepakt is overduidelijk dat je in deze stoere reistas echt heel veel mee kunt nemen. Gelukkig maakt de brede opening  inpakken een makkie. Het materiaal is stevig waardoor de tas goed rechtop blijft staan. Je kleding past er moeiteloos in. Ook kleinere items kun je trouwens makkelijk opbergen. Speciale vakken met rits, zorgen dat je niet eindeloos hoeft te zoeken.

thule_chasm_40l_bluegrass_

De Thule Chasm (video) kan natuurlijk tegen een stootje. Een regenbui is ook geen probleem. De gevoerde bodem en de dubbele sluiting zorgen dat de binnenkant kurkdroog blijft. Eenmaal gevuld, blijken de verschillende draagbanden zeer comfortabel. De gewone handvatten zijn lekker ruim en dragen prettig. Als je wat verder moet lopen, is een draagband fijner. Ook verbouw je de duffel in een handomdraai tot een comfortabele rugzak. Speciale compressiebanden zorgen dat je dan bij aankomst geen chaos aantreft. Om te voorkomen dat de verschillende banden in de war raken of ergens achter blijven haken, zijn ze trouwens snel vast te zetten of weg te werken. Je blijft nergens achter haken en hebt geen gedoe op vliegvelden.

Lees ook:  Roadtrippend en skiënd door Savoie Mont Blanc

thule_chasm_a0007526

Door alle praktische features is het een feest om met deze Thule duffel op pad te gaan. En dan maakt het echt niet uit of je gaat kamperen of – net als ik – een citytrip maakt. Door het functionele design past deze tassenlijn zeer goed bij je outdoor outfit. En als je wat netter gekleed gaat, misstaat hij zeker ook niet. Goeie reis!

 

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy