southern-comfort-daily-cappuccino-lifestyle-blog

Comfortabel mix-drankje

Je hebt van die drankjes die uit het zicht verdwijnen en opeens weer opkomen. De gin-tonic hype is weer wat gaan liggen en richting het wintersportseizoen zullen we ongetwijfeld weer aan de Aperol-spritz gaan. Wat drinken we in de tussentijd? Als het Southern Comfort ligt een friszoete mix van hun drank en limoenlimonade.

Southern Comfort is een op whisky gebaseerde likeur. Er zijn verschillende varianten, sommige met whiskysmaak, andere met toegevoegde bourbon. Ben je niet zo van de whisky? Niet getreurd, want uit onze test blijkt dat het naar een heleboel smaakt, maar niet typisch naar dat gouden drankje. Reden van de test is de recente introductie van de pre-mix Southern Comfort en lime-lemonade. Daartoe werd een demokit opgestuurd voor een kennismaking.

De mix zelf maken is heel makkelijk: likeur over ijs en aanvullen met bijvoorbeeld 7-up. En dat is erg lekker. Friszoet, met tonen van onder andere abrikoos. Gevaarlijk lekker drankje, want je drinkt het als limonade. Hij past wel goed bij meerdere seizoenen. De pre-mix uit het blikje valt iets minder in de smaak. Dat komt vooral doordat hij een stuk zoeter is dan de huisgemaakte variant. Geen zin in een mix, de likeur zelf is ook puur prima te drinken. Verwacht geen whisky-ervaring, maar wel een zoetwarme drank van honing en gedroogd fruit. Dat zijn dan wel weer typische whisky-tonen, maar het mist het kenmerkende turf en rook. Hou je daar juist niet van, dan is dit een lekker drankje om de herfst mee door te komen.

Bekijk hieronder de review van onze testers van de TestHut.

Lees ook:  New in town: The Roast Room

0 comments on “Comfortabel mix-drankje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *