Albelli foto app - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Review: een fotoboek maken met de Albelli app

De meesten van ons zijn alweer aan het werkende/studerende leven begonnen. De schoolvakanties zijn immers ook allemaal voorbij. Wat is er dan fijner om het vakantiegevoel van je vakantiebestemming toch nog even vast te houden bij terugkomst dankzij een mooi fotoboek vol herinneringen. Maar het is altijd zo’n gedoe zo’n fotoboek maken… én het kost tijd. Wij waren dan ook benieuwd naar de smartphone app van Albelli, voor zowel Android- als iOS-smartphones, waarmee je in een handomdraai een fotoboek vol herinneringen kan maken.

Albelli foto app - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hoe het werkt
Met de Albelli smartphone app kan je een vierkant fotoboek maken. Hierbij kan je kiezen uit drie verschillende formaten (10×10 cm, 14×14 cm en 21×21 cm). Je kan natuurlijk de foto’s uit de filmrol van je smartphone gebruiken, maar door de volledige integratie van Facebook, Instagram en Dropbox is het ook mogelijk om foto’s die hier opgeslagen staan te importeren. Daarnaast heb je de keuze uit een witte of zwarte achtergrond en ook is er de optie voor hoogglans en het toevoegen van lay-outs aan de pagina’s.

Albelli foto app - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Positieve punten
– De app werkt goed en snel.
– Je kunt de foto’s automatisch laten vullen. Je kan dan echter niet zelf de volgorde bepalen. Maar het maakt de app dus wel laagdrempelig voor als je niet het geduld hebt een fotoboek samen te stellen.
– Het is een leuke bezigheid om al tijdens je vakantie (zonder wifi) mee bezig te zijn. Als je thuis komt is je fotoboek al af bij wijze van spreken.

Negatieve punten
– Via de app op je telefoon kun je geen teksten bij je foto’s zetten.
– Je moet je houden aan standaard indelingen. Wat het wel weer makkelijker en overzichtelijker maakt, maar misschien ook saaier.
– Je hebt niet zoveel mogelijkheden om de foto’s te bewerken. Je kunt ze een betere positie geven, maar bijvoorbeeld niet inzoomen of een ander element aan toe voegen (denk aan zwart/wit, accent op een kleur, etc.).

Lees ook:  Design oplader met de zon

Conclusie
Door gebruik te maken van de Albelli app op je telefoon kun je op een makkelijke, overzichtelijke en snelle manier een fotoboek maken. In deze tijd waarin we leven, druk met alles, is het een mooie uitkomst. Om een leuke herinnering snel vast te leggen in een tastbaar boekje is de app dan ook een mooie uitkomst. Perfect om bijvoorbeeld in te zetten tijdens een festival waar je met je vrienden naar toe gaat.

De app van Albelli is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App Store.

0 comments on “Review: een fotoboek maken met de Albelli app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *