Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Pool Party in The Student Hotel - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Pool Party in The Student Hotel

Bovenstaande foto: Nikki Schuurman

Eerder schreven wij al over de opkomende hostelcultuur in de jonge studentenstad Groningen, waar nu ook de bouw van The Student Hotel voltooid is. In een mum van tijd is dit budget design hotel uit de grond gestampt op de plek waar voorheen de oude gasfabriek huisde. Een immens gebouw dat nog niet meteen bij het intieme karakter van Groningen past, maar dat – als het aan ons ligt – zeker een vernieuwende hotspot is voor stad, ommeland en buitenland.

Pool Party in The Student Hotel - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

In tegenstelling tot de locaties in Amsterdam en Rotterdam, huist The Student Hotel in Groningen in een modern gebouw, dat zijn moderne stijl voortzet binnen de grote, uitnodigende ramen van het pand. Gun jezelf binnen even de tijd om de ogen uit te kijken. Een enorme lobby strekt zich uit over de gehele breedte van de begane grond. Van knipperende LED-bordjes tot tafeltennistafels, een knalgele receptie, grafische zwart-wit patronen, diverse kleurrijke designzitjes, studietafels en boekenkasten, niks lijkt te gek. Desondanks is het strak ontworpen en past alles bij elkaar.

Pool Party in The Student Hotel - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogPool Party in The Student Hotel - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Het vernieuwende karakter voor de stad blijkt uit de verschillende doelgroepen die The Student Hotel beoogt. De naam spreekt niet voor zich, want naast studenten zijn expats en toeristen ook zeer welkom. Voor een stay-a-while gast is het mogelijk een kamer te huren van 2 weken tot 12 maanden, en studenten huren een verblijf voor één of twee semesters (5, 10 of 11 maanden). Studenten zijn overigens wel de grootste focus van het hotel: 287 van de 365 kamers zijn bedoeld voor de internationals, want het zijn voornamelijk de internationale studenten die zorgen voor de volgeboekte status van het hotel als het gaat om het komende semester. Goedkoop voor Groningen is het zeker niet, maar zeker van een veilige thuishaven voorzien van alle gemakken zijn de studenten wel. Er kan gekozen worden voor een geheel eigen vertrekje met eigen keuken, of een gedeelde keuken met zeven anderen.

Pool Party in The Student Hotel - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Naast de kleurrijke lobby bevinden zich op de begane grond ook diverse classrooms, een heuse student-gym, een wasserette en het Mediterrane restaurant The Pool. Wij waren bij de opening en baadden met bad eendjes op de Bring Your Own Duck Party. Het water liep ons in de mond bij het zien van de menukaart, gebaseerd op de aangrenzende keukens van het grote Middellandse zwembad. Zo kunnen er verschillende kleine gerechten als tabouleh en Spaans gevulde kroketjes besteld worden om te delen, of kan men kiezen voor een groter gerecht, zoals een pizzette of Arabische freekeh. Samen met het menu laat het lichte en ruimtelijke design, de relaxte sfeer, en de vrolijke bediening ons voelen als een eend in het water.

Pool Party in The Student Hotel - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Enige minpuntje was dat er na een duik in één van de Student Hotel bedden geen cappuccino inbegrepen was bij het ontbijt… Om deze nog wel een keer te proberen en uiteraard meer van The Pool te proeven, komen wij zeker vaker poolshoogte nemen bij deze fijne, nieuwe locatie.

2 comments on “Pool Party in The Student Hotel

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *