brikkon-bouwplaten-review-daily-cappuccino-lifestyle-blog

Houten Lego bouwplaten

Lego was, is en blijft cool. Goed voor de fantasie ook: van niets iets maken. Maar soms wil je de creativiteit net even op gang helpen en dat is precies wat Brikkon doet. Houten doorbouwplaten, noemen ze het zelf en dat is precies wat het is. Een boom, kasteel of vogel om vervolgens met je eigen bouwstenen lekker op voort te borduren. Bouwen maar!

brikkon-bouwplaten-review-daily-cappuccino-lifestyle-blog

Brikkon is een initiatief van vijf Rotterdamse ontwerpers en makers. De dunne plaatjes zijn solide en met laser uitgesneden, zodat je een mooi randje krijgt en haarscherpe lijnen. Hier is over nagedacht. We bekeken samen met wat TestHut-mini’s en Lego-fans de boom en het kasteel van dichterbij. De jongens waren bij het uitpakken al enthousiast, zeker toen ze zagen dat het een soort bouwpakketje is. Niet te moeilijk, maar ze zijn wel gelijk lekker bezig dus. Het hout is ook zo gemaakt dat je erop kan tekenen, dus verschillende creativiteit wordt aangesproken. Bovendien komen de pakketjes met wat extra’s! Het kasteel heeft een katapult en de boom een schommel en ladder. Die in elkaar zetten is iets lastiger, en de handleiding is even nodig, maar de jongens komen er zelfstandig uit.

Wat gaaf is om te zien dat de ‘bouw-gewilligheid’ echt gestimuleerd wordt. Voor we het weten heeft de boom een boomhut met glijbaan gekregen en is het kasteel uitgebreid met torens en een brug. Het is handig om al een flink begin te hebben van een creatie, des te eerder staat er iets groots als resultaat. Deze (door)bouwplaten mogen dan ook op een ieders verlanglijstje wat ons betreft.

Lees ook:  Koffie travelkit

1 comment on “Houten Lego bouwplaten

  1. Gerdien

    Kom vandaag toevallig op jullie site, maar wat leuk zeg en ben echt fan van de testhut :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *