Duurzame city trip met BlaBlaCar

by Imke Walenberg

Een duurzame city trip? Wat moet je je daarbij voorstellen? Dat vroegen wij ons in ieder geval af toen we onder die noemer een uitnodiging kregen hiervoor. Insteek: een city trip naar een stad in Europa gebruik makend van het initiatief BlaBlaCar.

BlaBla wat?
BlaBlaCar is wereldwijd* de grootste ride sharing community die bestuurders met vrije plaatsen in contact brengt met passagiers op zoek naar een rit. Dus wanneer jij bijvoorbeeld morgen van Groningen naar Parijs reist en je hebt 2 plaatsen over in de auto, kun je dit aangeven op BlaBlaCar.nl of via hun mobiele app. Per vrije plaats kan je een X-bedrag vragen, waardoor je bespaart op brandstofkosten. Ideaal! En als meerijder porfiteer je natuurlijk van de reiskosten, die een stuk lager uitvallen dan wanneer je zelf moet rijden/vliegen/treinen. En het stukje duurzaam? Dat zit hem in het gezamenlijk rijden. Want, naast de besparing op je portemonnee, wordt ook het milieu gespaard doordat de CO2-uitstoot aanzienlijk wordt verminderd.

Op naar Keulen
Zo’n duurzame citytrip klonk ons, nadat we wisten wat BlaBlaCar.nl nu precies inhield, wel goed in de oren. Zodoende besloten we de invite aan te nemen en een retour te zoeken en boeken naar Keulen. Het zoeken naar een rit werkt heel eenvoudig. In principe hetzelfde als wanneer je een vlucht zoekt. Je typt in dat je van Amsterdam naar Keulen wilt en vervolgens krijg je een lijst van mensen te zien die een plek in hun auto aanbieden.

Duurzame City Trip BlaBlaCar - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Natuurlijk kan je je zoektocht vervolgens specificeren: op datum, prijs, ervaring van de chauffeur, foto van de chauffeur wel of niet aanwezig en het comfort van de wagen. Ook kan je direct zien aan pictogrammen onder de aanbieder of je bijvoorbeeld mag roken in de auto, er dieren mee mogen, het ‘blabla-niveau’ en of muziek wordt gewaardeerd of niet.

Lees ook:  6 x aan je goede voornemens werken op je vakantiebestemming

Andersom kun je, als aanbieder van een rit, ook precies aangeven wat voor persoon jij in de auto zou willen hebben. Heb je zin om veel te praten of heb je juist behoefte aan een rustige rit? Vraag en aanbod kunnen op die manier precies op maat bij elkaar komen. Handig!

Duurzame City Trip BlaBlaCar - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Vertrouwen is belangrijk, dus is het fijn dat je precies kan zien wat voor bestuurder het is bij wie je de plek reserveert

Duurzame intermediair
Wij kozen voor een bestuurder die genoeg ruimte zou hebben voor onze bagage, stipt vertrok op de voor ons meest handige tijd (we wilden natuurlijk niet al te laat aankomen in Keulen) en een niet-roken plek aanbood. Wat een toffe ervaring is het om dan ineens een paar uur met een onbekend persoon in de auto te zitten. Op een rare manier voelt het alsof je elkaar toch al kent, doordat je al een soort van contact hebt gehad van te voren. En doordat je weet dat BlaBlaCar de intermediair is, voelt het ook veilig. Heel anders dan wanneer je gaat liften. Enige minpuntje is dat je je wel altijd moet schikken naar het tijdschema van de bestuurder. Hij/zij stelt wanneer de vetrektijd is en wanneer er onderweg gestopt wordt. Maar dat is iets waar je je ook op instelt als je gebruik maakt van BlaBlaCar. En hoe leuk is het dat je op deze manier allemaal nieuwe mensen ontmoet.

Aangekomen in Keulen, verbleven we 2 nachten in een erg fijne AirBnB (die manier van overnachten sluit dan natuurlijk perfect aan bijzet uitgangspunt van BlaBlaCar: sharing) en konden we genieten van het al het moois dat Keulen ons te bieden had. Die zondag keerden we dan ook voldaan terug, zittend op de achterbank van de auto die we geboekt hadden voor de terugrit. Een meer dan geslaagde duurzame citytrip kunnen we wel stellen en een aanrader voor mensen die een keer een city trip willen maken met zowel een sociaal als groen jasje!

Lees ook:  Travel Guide: hoe de provincie Drenthe ons (stadse) hart veroverde

Duurzame City Trip BlaBlaCar - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

* BlaBlaCar telt inmiddels meer dan 25 miljoen leden in 22 verschillende landen.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy