Bilbo Lights - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Design groene vingers

Het hele jaar door je eigen kruiden, bloemen en groenten kweken thuis, zónder dat je een tuin hebt? Klinkt onmogelijk zou je zeggen, toch kan het met behulp van de Bulbo lamp. Bulbo, een Italiaanse start-up, is gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van innovatieve LED-verlichting voor de thuiskweek. Fijn is dat, naast dat de technologie behoorlijk innovatief en functioneel is, het design van de lampen erg mooi is.

Bilbo Lights - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hoe werkt het?
Je kan verschillende modellen Bulbo-lampen kopen, waaronder de Cynara. Deze lampe heeft een terracotta-kap met daarin LED Lampen. Met de bijgeleverde aluminium staaf plaats je de kap in een bloempot of hang je de kap boven een pot met planten. De LED lampen geven een wit, rood of blauw licht overeenkomstig met zonlicht (het licht is overigens koud licht, bladeren zullen daardoor noooit verbranden). Door dit principe kan de fotosynthese binnenshuis nagebootst worden. Op die manier kan je het hele jaar door je eigen kruiden en groenten kweken.

Bilbo Lights - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Handig is daarnaast dat de Bulbo ook heel geschikt isvoor kamerplanten. Zo kan je er altijd voor zorgen dat je plant genoeg licht krijgt, ook als je een donker huis hebt of wanneer het winter is. Enige waar je voor moeten zorgen is dat de kap altijd op een afstand van 7 cm van de hoogste bladeren moet blijven. Omdat elke plant en elk kruid een andere hoeveelheid licht nodig heeft, kan je het beste de Bulbo op een timer aansluiten. Sowieso handig voor als je op vakantie gaat!

Zijn je groene vingers gaan tintelen na het lezen van bovenstaande? Een Bulbo lamp kan je kopen vanaf 129 Euro.

Lees ook:  Roots

Bilbo Lights - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

 

1 comment on “Design groene vingers

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *