Cheers to a good start of the day

Toen de gloeilamp nog niet bestond, stond iedereen op als het licht werd en ging slapen als het weer donker werd. Wanneer je vroeg gaat slapen en vroeg opstaat, leef je ook meer volgens het natuurlijke ritme van je lichaam. Dat begint normaal gezien tussen 4 uur en 6 uur stresshormonen te produceren om je wakker te maken en maakt rond 21 uur melatonine aan om je naar je bed te doen verlangen. Meestal luisteren we hier niet naar, saai denken we dan. Volgens Goedele Leyssen, healthy lifestyle auteur van Boost en Balans, is dit juist een van de methodes om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je veel beter te gaan voelen.

Daarnaast moet je ‘s ochtends niet te veel haast hebben, kun je een koude douche nemen om beter wakker te worden of over positieve dingen nadenken voordat je gaat slapen. Geen zaken die we nog niet eerder gehoord hebben, maar wist jij dat het schrapen van je tong meteen nadat je opstaat heel veel effect kan hebben. Ja, je leest het goed, tongschrapen zorgt ervoor dat gifstoffen die zich de hele nacht hebben opgehoopt op je tong niet opnieuw in je lichaam verdwijnen. Hierdoor voel je je de rest van de dag een stuk beter.

Ook Denise Kortlever heeft een aantal goede tips om jouw dag te starten. Als culinair trend journalist ziet zij veel nieuwe ontbijttrends voorbijkomen, maar heeft zij ook goed inzicht in wat nou daadwerkelijk een gezond ontbijt is. Kies voor een goede combinatie van langzame koolhydraten, eiwitten en goede vetten om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. De koolhydraten geven je lange tijd energie, terwijl de eiwitten en vetten zorgen voor verzadiging. De focus ligt steeds meer op eiwitten en yoghurt of eieren zijn daarvoor een goede bron. Eet bijvoorbeeld een schep dikke yoghurt en wat noten bij je kommetje havermout. Ook veel variëren en zelf je eigen producten maken (denk aan granola, bananenbrood ed) biedt de oplossing om de dag fit van start te gaan.

Ibis Hotels hebben dankbaar gebruik gemaakt van de kennis van bovenstaande dames en hun ontbijtconcept aangepast met behulp van hun kennis. Vanaf nu kunnen gasten in alle hotels genieten van het gloednieuwe Ibis Kitchen Breakfast. Producten met grote hoeveelheden aan suiker zijn uit het assortiment gehaald en er is meer fruit, granen en spelt producten toegevoegd aan het assortiment. Wil je jouw volgende citytrip in een hotel verblijven waarbij je met een gezond gevoel de dag begint dan ben je hier aan het juiste adres. Cheers to a good start of the day!

ontbijt-ibis ibis-lifestyle-ontbijt

Lees ook:  Koffiespot: De Havenmeester in Tilburg

0 comments on “Cheers to a good start of the day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *