bookahouseboat - daily cappuccino - lifestyle blog

Airbnb voor woonboten

Amsterdam is misschien wel de ‘woonboothoofdstad van de wereld’. Hoe slim is het dan ook om hierop in te haken en een verhuursite te lanceren speciaal voor woonboten! Vorige week werd BookaHouseboat.com officieel gelanceerd. In Amsterdam. Op een woonboot.

bookahouseboat - daily cappuccino - lifestyle blog

Het online aanbod van woonboten was tot nu toe zeer versnipperd, mede-oprichter Julia Steyn zag hier kansen en bracht met BookaHouseboat.com de woonbotenmarkt wereldwijd zo goed mogelijk in kaart. Een gat in de markt zo bleek. Want waar voor de verhuur van jachten en kruisers talloze verhuursites bestaan, was dat voor boten die in de eerste plaats op verblijf gericht zijn niet het geval.

bookahouseboat - daily cappuccino - lifestyle blog

Woonboten in alle soorten en maten
De website is een ware bron van inspiratie geworden en biedt een mooi kijkje in de gigantische variatie in woonboten. Zo kan je in Amsterdam vooral traditionele verbouwde vrachtschepen en woonarken vinden. Maar kijk je naar andere hotspots, dan vind je weer een heel ander type ‘drijfhuizen’. In Duitsland bijvoorbeeld, en met name in en rond Berlijn, is de zogenaamde pontonboot zeer populair: hiermee kun je dagenlange tochten maken in de waterrijke omgeving van de Duitse hoofdstad. In Engeland is dan weer de tradtionele narrowboat, een langwerpige traditionele schuit van maximaal 2 meter breed, razend populair. En dan is er natuurlijk nog Amerika: het land van luxe en comfort waar ware varende villa’s worden aangeboden.

bookahouseboat - daily cappuccino - lifestyle blog
Narrowboat
bookahouseboat - daily cappuccino - lifestyle blog
Pontonboot

Zelf een keer “the freedom of floating” ervaren en een nacht (of 2, 3, …) op een woonboot vertoeven? Neem dan voor de verandering dus eens een kijkje op www.bookahouseboat.com

Lees ook:  Kleurrijke steden

0 comments on “Airbnb voor woonboten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *