Budget tips - daily cappuccino - lifestyle blog

5 x slimme (dagelijkse) bespaartips

Het is altijd fijn om meer geld over te houden aan het einde van de maand, zonder op een houtje te hoeven bijten. Hoe je dat doet? Wij geven 5 tips die eigenlijk helemaal geen extra moeite kosten:

1) Was op 30° C
De rekening voor gas- water- en licht kan nog wel eens ongemerkt oplopen. Door hier dagelijks meer rekening mee te houden, kan je op jaarbasis veel euro’s besparen. Dat begint al met het wassen van je kleren. Bijna alle moderne wasmiddelen werken namelijk net zo effectief op lage temperaturen als aan hoge. Het is dus totaal niet nodig om de was te doen op 40° C of 60° C.

Budget tips - daily cappuccino - lifestyle blog

2) Werk met boodschappenlijstjes
Een boodschappenlijstje is een heel eenvoudige manier waarop je heel wat geld kan besparen. Koop in de winkel alleen wat op het lijstje staat, dus geen uitzonderingen! Staat het niet op het lijstje? Niet kopen dus. Impulsaankopen zijn nooit goed voor je portemonnee en vaak ook overbodig.

Budget tips - daily cappuccino - lifestyle blog

3) Trek adapters uit stopcontacten
Een gewoonte die veel mensen hebben en waar men vaak niet bij stil staat: opladers in het stopcontact laten zitten, zonder dat er een apparaat wordt opgeladen. Een stroomadapter die nog in het stopcontact zit nadat je smartphone, tablet of wat dan ook is opgeladen blijft namelijk de hele tijd elektriciteit verbruiken!

Budget tips - daily cappuccino - lifestyle blog

4) Goedkoper tanken
Dagelijks zitten we met z’n allen in de auto op weg van A naar B. Helaas is tanken niet één van de goedkopere kostenposten. Daarom is het aan te raden altijd kortingsacties in de gaten houden. Daarmee kan je vele Euro’s besparen. Ga bijvoorbeeld op 27 september tanken bij 1 van de 185 Tango tankstations in Nederland. Tango heeft die dag een mooie actie, namelijk de ‘Slimste deal van Nederland’, waarbij je maar liefst 20 cent korting krijgt per liter op benzine en diesel. Tank je 40 liter benzine of diesel, dan bespaar je toch al snel minstens 8 Euro op een tankbeurt. Geld dat je weer kan gebruiken voor bijvoorbeeld de volgende tip….

Lees ook:  Een auto huren in het buitenland: tips & tricks

Budget tips - daily cappuccino - lifestyle blog

5) Groenten en fruit van het seizoen kopen
Je dagelijkse vitaminen binnenkrijgen is hartstikke belangrijk, dat weet iedereen. Tegenwoordig kan je zelfs op elk moment van het jaar alle soorten fruit en groente kopen. Maar of dat ook zo voordelig is, valt te betwijfel. Een bakje aardbeien is in de winter een stuk duurder dan in de de zomer. Let bij het kopen van je fruit en groenten dus op wat op dat moment prijstechnisch gezien wel verstandig is om te kopen.Budget tips - daily cappuccino - lifestyle blog

Categories Life

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

3 comments on “5 x slimme (dagelijkse) bespaartips

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *