Kokedama - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Iedereen aan de kokedama (kokeda-wat?)

Kokeda-wat? Kokedama. Bij veel mensen zal nu geen belletje gaan rinkelen. Vertellen we echter dat een kokedama de naam is van een hangplant met zo’n ronde bol aarde eronder, dan heb je vast en zeker een ‘o ja-moment’…

Kokedama - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Kokedama betekent letterlijk mosbal en is een kunst met planten afkomstig uit Japan. Kokedama kan je plaatsen ergens tussen bloemschikken op z’n Japans (ook wel ikebana genoemd) en het door manipulatie klein houden van een oud-ogende plant (bonsai).

Loop een conceptstore binnen of een appartement van een willekeurige hipster en de kans is groot dat je er een kokedama (of twee, drie) ziet hangen. Leuke is dat je deze Japanse kunst ook zelf in de vingers kan krijgen. Zo organiseren de mensen van design studio We Smell The Rain heuse kokedama-workshops. Erbij zijn? Houd dan 28 augustus vrij en meld je via de website van We Smell The Rain aan. Go, go, go green fingers!

Kokedama - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Kokedama - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  Inspiratietips: geef je keuken een (mini) make-over!
Categories Events Gadgets Interior

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Iedereen aan de kokedama (kokeda-wat?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *