Huisdier vakantie - daily cappuccino - lifestyle blog

Huisdier X Vakantie

Eén van de vragen die mensen vaak hebben bij de aanschaf van een huisdier is hoe ze dat oplossen wanneer ze op vakantie willen. Natuurlijk kan je je kat of hond naar vrienden of familie brengen of naar een goed aangeschreven dierenhotel. Maar waarom je huisdier niet gewoon meenemen? Dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn als dat men vaak denkt namelijk. Wél is het handig een goede checklist te hebben. 4 belangrijke tips op een rijtje:

1) Europees dierenpaspoort
Net als bij mensen heel belangrijk niet te vergeten. Een paspoort is namelijk verplicht voor honden en katten die de grens overgaan. Heb je een hond met stamboom? Dan is het slim om ook de stamboompapieren mee te nemen.

2) Rabiësvaccinatie
Deze vaccinatie is verplicht voor honden en katten als je ze meeneemt over de Nederlandse grens.

3) Chip
Ook dit is verplicht voor honden en katten die de grens overgaan. Vergeet ook het chipformulier niet mee te nemen!

4) Voeding
Natuurlijk hebben ze in het buitenland ook dierenvoeding. Maar wil je zorgen dat er niet te veel verandering is voor je huisdier, neem dan een mooie voorraad mee van thuis. Bijvoorbeeld de handige en voedzame snacks en maaltijden van Platinum.

Daarnaast hebben sommige landen aanvullende eisen met betrekking tot de invoer van huisdieren. Het is altijd handig dit van te voren even bij bijvoorbeeld de ambassade van het land na te vragen. Is alles vervolgens geregeld? Dan is het vakantie, óók voor je huisdier!

Lees ook:  Met je kids op vakantie, wat, waar en hoe?
Categories Travel

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Huisdier X Vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *