Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
coocktus - daily cappuccino - lifestyle blog

Cooktus: visuele kook-handleidingen

Waarschijnlijk doe jij het ook regelmatig: koken met het recept op je smartphone of tablet. Irritante is dan vaak alleen dat je het recept altijd wel een keer of drie opnieuw moet lezen.

De twee kookleken/fans Maarten Janssen en Fabian Valkenberg deelden deze frustratie ook en stelden zich de vraag, waarom is een recept altijd uitgeschreven? Zo ontstond het idee om recepten in een tijdlijn te zetten. Na een hoop testen kwam de cactusvorm als winnaar uit de bus. En daarmee was de naam van het idee ook geboren: Cooktus.

coocktus - daily cappuccino - lifestyle blog

Op Cooktus kan je dus recepten vinden in de vorm van een visuele handleiding. De Cooktus-recepten doen het goed op een klein scherm omdat je alles in een oogopslag ziet. Verder heeft een recept maximaal vijf ingrediënten. Zo blijven je winkelmandje en aanrecht overzichtelijk. Enne voor je timing is het Cooktus-idee waarschijnlijk ook een uitkomst. Die zal flink wat minder vaak in de soep lopen…

Benieuwd geworden? De recepten zijn te vinden op instagram.com/cooktus en facebook.com/cooktuscooking.

coocktus - daily cappuccino - lifestyle blog

Categories Food Tech

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Cooktus: visuele kook-handleidingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *