coocktus - daily cappuccino - lifestyle blog

Cooktus: visuele kook-handleidingen

Waarschijnlijk doe jij het ook regelmatig: koken met het recept op je smartphone of tablet. Irritante is dan vaak alleen dat je het recept altijd wel een keer of drie opnieuw moet lezen.

De twee kookleken/fans Maarten Janssen en Fabian Valkenberg deelden deze frustratie ook en stelden zich de vraag, waarom is een recept altijd uitgeschreven? Zo ontstond het idee om recepten in een tijdlijn te zetten. Na een hoop testen kwam de cactusvorm als winnaar uit de bus. En daarmee was de naam van het idee ook geboren: Cooktus.

coocktus - daily cappuccino - lifestyle blog

Op Cooktus kan je dus recepten vinden in de vorm van een visuele handleiding. De Cooktus-recepten doen het goed op een klein scherm omdat je alles in een oogopslag ziet. Verder heeft een recept maximaal vijf ingrediënten. Zo blijven je winkelmandje en aanrecht overzichtelijk. Enne voor je timing is het Cooktus-idee waarschijnlijk ook een uitkomst. Die zal flink wat minder vaak in de soep lopen…

Benieuwd geworden? De recepten zijn te vinden op instagram.com/cooktus en facebook.com/cooktuscooking.

coocktus - daily cappuccino - lifestyle blog

Lees ook:  Racegame in het echt
Categories Food Gadgets

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Cooktus: visuele kook-handleidingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *