3 x healthy festival-recepten met ananas

by Imke Walenberg

Eigenlijk is het tegenwoordig de hele zomer (en lente) lang festivalseizoen. Het festival-aanbod is zelfs zo groot, dat het haast moeilijk kiezen is waar je naar toe gaat/moet. Vaak hebben festivals ook heel veel te bieden op het gebied van food. Maar dat is lang niet altijd het geval en staan er wel allerhande foodtrucks dan is het vaak erg duur. Resultaat is dat je daardoor toch een weekend lang op niet al te gezond voedsel leeft. Fijn is het dan wanneer je op een festivalcamping staat met je tentje, je met super easy ingrediënten in een handomdraai lekkere healthy snacks kan maken om zo toch nog gezond de dag door te komen. Wij geven 3 recepttips, met allemaal als basis-ingrediënt de nieuwe goudkleurige (extra sweet) ananas in blik van Del Monte.

Del Monte Ananas - Healthy Festival - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

1) Oatmeal-ananas ontbijt met munt

Ingrediënten:
– 3 eetlepels havermout
– 1 zakje muntthee
– 2 theelepels kaneel
– 100 ml houdbare melk
– 1 blikje Del Monte GOLD ananassstukjes

Dit ontbijtje kan je heel eenvoudig bij je tentje klaarmaken. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Zorg ervoor dat je naast de verse ananasstukjes ook wat van het sap in je kom doet. Laat vervolgens 5 tot 10 minuten wellen en trekken (het muntheezakje moet ‘onderop’ liggen). Haal het theezakje er vervolgens uit, nog een keer goed omroeren en je gezonde start van de dag kan beginnen.

Del Monte Ananas - Healthy Festival - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogDel Monte Ananas - Healthy Festival - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogDel Monte Ananas - Healthy Festival - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

2) Salade met ananas, wortel en pinda’s

Ideaal om alvast thuis klaar te maken. Deze salade wordt namelijk lekkerder als het langer heeft kunnen staan. Hussel in een versbewaardoos de wortel, wat citroensap, de olie en de noten door elkaar. De ananasschijfjes mag je in grove stukken snijden. Deze doe je, samen met een flinke scheut van het sap, bij de rest van het mengsel. Nog eens goed door elkaar mengen en minstens een dag op een koele plek laten staan.

Lees ook:  Echte barista koffie in de eerste Nederlandse Coffee Bar van IKEA

Ingrediënten:
– 1 citroen
– handje gezouten pinda’s
– zakje julienne gesneden wortel
– 1 eetlepel olie
– 1 blikje Del Monte GOLD ananasschijfjes

Del Monte Ananas - Healthy Festival - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogDel Monte Ananas - Healthy Festival - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogDel Monte Ananas - Healthy Festival - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

3) Ananas-fruitsalade met een bite

Ook eentje om alvast thuis klaar te maken (hoewel met een mesje en bordje bij de hand, dit ook op de camping prima te maken is). Zorg dat je van alle ingrediënten even grote stukken snijdt en meng het door elkaar. Perfecte healthy snack voor in de auto of als je even trek hebt in iets lekkers en zoets. De paprika zorgt, naast een mooie rode kleur, voor een lekkere bite.

Ingrediënten:
– 1 mandarijn
– 1 zoete rode paprika
– 1 blikje Del Monte GOLD Ananasstukjes

Del Monte Ananas - Healthy Festival - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogDel Monte Ananas - Healthy Festival - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogDel Monte Ananas - Healthy Festival - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Gouden momenten
Del Monte heeft nu ook nog een erg mooie actie lopen. Onder de noemer Only for Goldlovers (doelend op de gouden kleur van het ananas-vruchtvlees) kunnen mensen namelijk hun gouden momenten delen en aangeven waarom ze een Goldlover zijn. En dat in slechts 140 woorden. Ben jij degene met het mooiste gouden moment? Dan maak je kans op een echt gouden ananaspartje ter waarde van €3500. Dat is nog eens een kers… ananas op de taart!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy