Travel Guide Hannover - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Travel Guide: Hannover

De stad Hannover is niet één van de meest voor de hand liggende Duitse steden om naar toe te gaan voor een city trip. Het ligt ‘on the way’ naar Berlijn en wordt daardoor ook regelmatig overgeslagen. Op uitnodiging van Hannover marketing (om o.a. het jaarlijkse festival Fête de la Musique te bezoeken) gingen we toch op weg naar Hannover, benieuwd wat de stad ons allemaal te bieden had. Al snel hadden we door dat we in een groene en bovenal onverwacht levendige stad waren beland!

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Hannover, overigens de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen, grotendeels verwoest (slechts een paar historische gebouwen bleven intact waaronder het prachtige Rathaus). Daardoor kan het centrum van Hannover een klein beetje afschrikken, maar kijk je wat verder dan het centrum dan ontdek je heel wat mooie pareltjes en gezellige buurten. Onze tips op een rij:

1) Prizeotel Hannover, Hamburger Allee 50

Mooi budget design hotel met een goede ligging; om de hoek bij het Centraal Station van Hannover. De kamers zijn eenvoudig maar van alle gemakken voorzien. Daarnaast is de prijs ook fijn. Voor een tweepersoonskamer betaal je ongeveer 64 Euro.

prizeotel_Hannover-City_Hannover-Hannover-Aussenansicht-2-692378

2) Teestübchen, Ballhofplatz 2

Gelegen aan het mooiste pleintje van de Altstadt kan je dit leuke café vinden. Ze serveren een enorme keuze aan zelfgebakken taartjes en je kan er heerlijke ijskoffie en natuurlijk thee krijgen. Het terras is omgeven door een weelderige bloemenzee. Kortom: goed toeven hier in het zonnetje!

856236_605337489479626_350316527_od 4

3) Altstadt Flohmarkt, Am Hohen Ufer

Iedere zaterdag (al meer dan 45 jaar) wordt hier antiek, vintage én kitsch verkocht. Mooi gelegen aan de rivier de Leine, dus je kan na het struinen over de markt heerlijk even bijkomen op een bankje in de zon hier.

Lees ook:  Travel Guide: hoe de provincie Drenthe ons (stadse) hart veroverde

d 8

4) Markthalle, Karmarschstraße 49

In de Markthalle kan je terecht voor pretentieloos, goedkoop, maar lekker eten. Doordeweeks is de markt alleen overdag geopend; locals komen hier dan ook vooral voor een snel ontbijt of lunch. Op donderdag en vrijdag kan je er overigens wel tot later, 22 uur, terecht.

sssaaa

5) Maschseefest, elk jaar van 27 juli – 14 augustus

Het Maschseefest is een van de grootste open lucht festivals van Duitsland met ongeveer 2 miljoen bezoekers. Denk bij dit Fest aan concerten, feesten, shows en een gevarieerde gastronomie en dat meer dan 2 weken lang. Traditioneel wordt het Mascheefest afgesloten met vuurwerk.

nordufer-670x447

6) Francesca & Fratelli, Seilwinderstraße 2

Deze plek is enorm populair bij de bevolking van Hannover. Zonder twijfel kan je hier dan ook de beste pizza in de stad hier krijgen! Lekker om af te halen en op te eten langs de Leine…

12779235_652224834916010_5215193056103649166_o

7) 11a, Am Küchengarten 11

In de hippe en kleurrijke wijk Linden kan je deze relaxte food hotspot vinden. Het eten is buitengewoon goed. Zo zijn de zelfgemaakte zalm-vissticks om je vingers letterlijk bij af te likken! Daarnaast is het heerlijk toeven op het terras in de tuin van 11a met op de achtergrond de ‘Drei Warme Brüder “. De liefkozende bijnaam van de energiecentrale van Hannover.

d9 hannover

8) Limmerstraße

Overal in de wijk Linden kan je leuke kleine boetiekjes. Ben je echter op zoek naar wat vertier? Ga dan naar de Limmerstraße. In deze straat kan je heel veel barretjes, eetkraampjes en restaurants vinden. Onze tip: koop een biertje in de Späti, drink het al wandelend op zoek naar iets lekkers voor erbij. Tof zijn onder andere Waschweiber (op nr.1), waar een traditionele wasserette en bar zijn gecombineerd of Fishers (op nr. 49) voor heerlijke, spicey Mexicaanse hapjes en smaakvolle cocktails.

Lees ook:  Vakantie vieren tijdens Coronatijd

ssss

9) Herrenhäuser Gärten

Deze Gärten bestaat uit 4 aaneengeschakelde maar afzonderlijk tuinen: de Große Garten, de Berggarten, de Georgengarten en de Welfengarten. De Große Garten is zelfs een van de belangrijkste baroktuinen in Europa. Imponerend mooi en perfect om op een lome zondag doorheen te slenteren.

d 1

10) Surfers Paradise, Ladenstraße 19

Een van de pluspunten van Hannover is dat de stad wordt omgeven door natuur. Er zijn dan ook heel veel mogelijkheden tot recreatie in de buurt. Zo ligt het Steinhuder Meer op slechts 30 minuten rijden. Het Steinhuder Meer is het centrum van de kite scene van Duitsland. Surfers Paradise biedt goede kite- en windsurf-cursussen aan met de beste instructeurs en materialen. Het meer is erg ondiep en dus ideaal voor beginners. Aanrader om eens te doen!

d 3

Ga naar de website van Hannover marketing voor nog meer tips of ga naar de website van Stijlmeisje voor een handige travel map van Hannover.

Categories Travel

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Travel Guide: Hannover

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *