Thijs by Dikker & Thijs - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Thijs by Dikker & Thijs, klassiek eten met een urban randje

Het nieuwe Thijs opent op 25 mei de deuren, zo luidde het persbericht dat we onlangs ontvingen. Het nieuwe Thijs? Wat was dan het oude Thijs? Bij de Amsterdammers onder ons gaat dan misschien wel een belletje rinkelen, maar wij werden verrast door een prachtig stukje geschiedenis toen wij in het gerestylede Thijs by Dikker & Thijs gingen eten.

Thijs by Dikker & Thijs - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Het was namelijk al in 1915 dat Dikker & Thijs (zoals het toen heette) Nederland verrassende smaken liet proeven. En wie de namen van de twee mannen, Thijs en Dikker, over zijn lippen laat glippen, brengt een stroom aan verhalen op gang. Bijvoorbeeld het verhaal van Henri Thijs, discipel van Auguste Escoffier, die de Franse keuken naar Nederland bracht en het verhaal van sperziebonen en schildpaddensoep uit blik (!) die in 1957 op de kaart stonden en een Michelinster kregen.

En nu kan je sinds 25 mei terecht bij het vernieuwde Thijs by Dikker & Thijs. Met een keuken die ‘Stedelijker en extraverter is, maar met een knipoog naar de culinaire traditie’, aldus de gepassioneerde Melle van Uden, die met pas 26 lentes General Manager is van dit alles. Leuk detail: de moeder van Melle, Annemarie van Uden, is verantwoordelijk voor het redesign van het interieur. Vol verwachtingen togen wij dan ook naar het oorspronkelijke pand op de Prinsengracht 438 en waren benieuwd wat de (historische) avond ons zou brengen.

Thijs by Dikker & Thijs - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Melle en bediening

Bij het voorgerecht sprongen de wijngaardslakken er uit. Ze werden geserveerd zonder huisje (krijg je ze met huisje, dan weet je dat ze daar puur ter decoratie weer terug in zijn gestopt…) in een heerlijke marinade/sausje. Bij het hoofdgerecht gingen we voor de Bavette en de vegetarische ravioli. De Bavette was mooi medium klaar gemaakt en werd begeleid door onder andere een portie echte Franse frietjes. Lekker! De ravioli was misschien iets romig en daardoor erg zwaar, maar wel enorm smaakvol. Wat vooral door de funghi kwam die erin verwerkt waren. Als toetje lieten we ons verrassen en verwennen door het dessert van de dag. In dit geval een chocolademouse, daarbij iets wat nog het meest leek op hangop en afgemaakt met zoutige crumbles. Een ware smaakexplosie in de mond.

Lees ook:  borrelbestek
Thijs by Dikker & Thijs - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
De ravioli en wijngaardslakken

Het leuke van Thijs by Dikker & Thijs is dat je echt een avondje traditioneel, Frans eten krijgt. Maar toch met een urban touch. Dat komt onder andere door het erg vriendelijke personeel (super service!), maar ook doordat de gerechten verfijnd zijn, maar niet té. Het chique randje dat soms ongemakkelijk kan zijn, mist. En dat is dus positief! Daarnaast wordt er gewerkt met Amsterdamse lokale producten. Denk daarbij aan Moyee Coffee, John Tony’s Gin, Two Chefs Brewing en Gebrouwen door Vrouwen. Hip met een klassieke touch, dat is wat je krijgt bij Thijs. Kortom: een fijne combi in een goede atmosfeer die voor herhaling vatbaar is!

Thijs by Dikker & Thijs
Prinsengracht 438, Amsterdam
Website: thijsbydikkerenthijs.nl

Categories Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Thijs by Dikker & Thijs, klassiek eten met een urban randje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *