Pieper Bier - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Pieper Bier

Afgelopen juni lanceerde Instock, het restaurant dat voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart zet, een wel heel speciaal biertje: Pieper Bier. Gebrouwen van geredde aardappels die anders verspild zouden zijn. In Nederland haalt jaarlijks namelijk maar liefst 340 miljoen kilo aardappels ons bord niet (en dat ondanks ons imago van aardappeleters!). Samen met een lokale brouwerij ontwikkelden Instock daarom een biertje waar een deel van de mout vervangen is door geredde aardappels.

Pieper Bier is daarmee het eerste biertje in Nederland dat gemaakt wordt van zogenaamde reststromen. Door de neutrale smaak van de aardappels komt de hopsmaak sterker naar voren. Resultaat: een bloemige bitter die door kenners wordt vergeleken met een Pale Ale.

Het etiket van het biertje is ook met een Instock-knipoog ontworpen. Zo staat er niet ‘ten minste houdbaar tot’ op het bier, maar een ‘ten minste heerlijk tot’ datum op het flesje.

3 bier alstublieft!

Pieper Bier - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  koffiereep
Categories Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “Pieper Bier

  1. Dat is bijzonder! Ben heel benieuwd of dat lekker smaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *