Jenever kruidentuin Hooghoudt - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Eigen jenever-kruidentuin

Al eerder schreven we een artikel waarin we ons afvroegen waarom we in Nederland over het algemeen gin gebruiken voor cocktails, als we zelf de “godfather van gin” in Nederlandse handen hebben. Hooghoudt heeft dan ook als missie Jenever(-cocktails) daadwerkelijk populair te maken, juist bij de jongere doelgroep.

Eén van de slimme dingen waarmee ze dat willen doen is in te spelen op groen en duurzaam bezig zijn. Daarom worden de verschillende kruiden die te proeven zijn in de jenevers van Hooghoudt, sinds dit voorjaar verbouwd op Borg Ewsum. Een landgoed dat in beheer is van Het Groninger Landschap.

Jenever kruidentuin Hooghoudt - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Met behulp van de kruidentuin kunnen de producten van Hooghoudt nu verrijkt worden met lokale producten. Met natuurlijk een flinke nadruk op het ambachtelijke proces en de rol van 100% natuurlijke producten met de bedoeling die kennis te delen met anderen.

Want het is heel lekker om een kruidenbitter te drinken, maar nog leuker is het om ook daadwerkelijk te zien, proeven en ruiken wat er allemaal in gaat. Leuk detail: de kruiden zullen op den duur ook daadwerkelijk in de Groningse dranken worden verwerkt. Over ongeveer een jaar zal jouw jenever(-cocktail) dan ook écht van het Groningse land komen!

Jenever kruidentuin Hooghoudt - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Jenever kruidentuin Hooghoudt - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  3 x bewuster omgaan met je dagelijkse kopje koffie
Categories Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “Eigen jenever-kruidentuin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *